Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці встановили національний мистецький рекорд: створену картину продадуть, щоб підтримати ЗСУ

30 квітня, 11:44

«Синергія добра і позитиву» – таку назву має картину, яку спільно створили люди різних професій та навіть віку. Перші мазки на полотні зробив наймолодший учасник – Серафим, якому тільки рік і вісім місяців. Долучилися до малювання відомі у місті люди та діячі, а довершили роботу митці проєкту «Кращий художник/The best artist» – 2024. Найближчим часом картина буде продана на аукціоні «Крістіз» у Лондоні, а вилучені кошти підуть на підтримку ЗСУ. А оскільки подібних подій досі ніхто не проводив, то команда проєкту встановила Національний рекорд України. Це було перше об'єднання митців та громадських діячів для створення перформансу, який поєднує мистецтво, усвідомленість та допомогу суспільству.

фото ф

Автор ідеї, народний художник України Володимир Козюк зізнається, що вирішив створити роботу, яка б об’єднала людей у синергії мистецтва і усвідомлення тому, що зараз кожен і кожен має все можливе, щоб допомогти Україні вистояти і допомогти.

фото фото

«Ця ідея покликана надихнути людей на позитивні зміни через мистецтво, яке може стати справжнім каталізатором для змін у суспільстві, – каже Володимир Козюк. – Цей проєкт дозволить митцям виразити свої ідеї, почуття та спостереження через творчість, а також підтримати громадянську активність та взаємодопомогу. Такий перформанс може стати символом єдності та спільного прагнення до покращення світу і підтримки України у світі».

фото

фото

Зафіксував національний рекорд мистецького характеру представник Книги рекордів України Олег Іваненко. Його встановлення відбулося під час восьмого пленеру «Кращий художник/The best artist» – 2024, який наразі триває на Вінниччині. Він об’єднав митців з різних куточків України, зокрема і прифронтових регіонів. За тиждень роботи вони вже написали низку живописних робіт. Та цього разу пленер має благодійний характер. Тому, за рішенням організаторів та учасників, картини будуть продані на аукціонах, а отримані кошти підуть на підтримку української армії.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

фото авторки

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати