Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

2 200 літрів... вівсянки!

На етнофестивалі «Печенізьке поле» компанія «ТЕРРА» нагодувала 12 тисяч осіб і потрапила до Книги рекордів України
20 вересня, 11:40
КОМЕРЦІЙНИЙ ДИРЕКТОР КОМПАНІЇ «ТЕРРА», ШЕФ-ПОВАР «РЕКОРДНОЇ» КАШІ ОЛЕКСАНДР ЯСИНСЬКИЙ (У ЦЕНТРІ) І ЙОГО ПОМІЧНИКИ КОЗАКИ / ФОТО ЛЕОНІДА ЛОГВИНЕНКА

У минулі вихідні успішно відбувся головний щорічний етнофестиваль Слобожанщини «Печенізьке поле». Цього року його «родзинкою» став світовий рекорд з приготування каші. Тобто, тим, хто потрапив на фестиваль, пощастило як мінімум удвічі. По-перше, вони були присутні при народженні рекорду, організованого провідним вітчизняним виробником пластівців, круп і каш — компанією «ТЕРРА». А по-друге — змогли спробувати цей рекорд на смак.

Спеціально для такої важливої місії — встановлення рекорду — за індивідуальним замовленням для ТОВ «ТЕРРА» виготовили вражаючих розмірів казан — об’ємом 3 700 літрів і вагою 3 300 кілограмів. Щоб перемішати кашу, доводилося піднімати кришку за допомогою спеціальних блоків. Саме помішування каші теж непросте: замість ложки використовували... довге весло.

За тим, як цілі мішки пластівців і цукру, кілограми ягід і натуральних вершків зникали в казані, а кухарі вправно перемішували все «веслом-мішалкою», з цікавістю спостерігала величезна черга. Гості фестивалю почали підтягуватися на «Берег смачної каші» (так називався майданчик, де готувалося пригощання) і займати чергу поласувати смакотою задовго до того, як страва буде готова. І це було виправдано — оскільки 2 200 літрів смачної каші вистачило на 12 тисяч чоловік, а відвідувачів фестивалю було вдесятеро більше.

Разом із гостями свята дуже смачну вівсянку спробували харківський губернатор Михайло Добкін і представник Книги рекордів України Ігор Підчибій. Скуштувавши страву, вони залишилися задоволені і захоплено підняли вгору великі пальці рук. Крім того, сто кілограмів вівсянки були передані Комаровському дитячому будинку-інтернату.

«Вівсяний рекорд» офіційно занесений до Книги рекордів України. І вже оформляється заявка на реєстрацію в Книзі рекордів Гіннеса.

«Мета нашої акції, — сказав журналістам комерційний директор ТОВ «ТЕРРА», а на час встановлення рекорду ще й шеф-кухар Олександр Ясинський, — популяризація серед населення України здорового харчування, зокрема, споживання круп і пластівців, лідером серед яких є вівсянка».

«Ми підтримали ініціативу компанії «ТЕРРА», — підкреслила Валентина Смотрова, директор ЧФ «ГАЛС», яка виступила партнером акції, — тому, що поділяємо її ідею. Впевнена, що вода «Роганська», на якій була зварена каша, надала їй особливого смаку».

Отже тепер варто чекати сплеску зацікавленості українців корисною кашею з батьківщини Шерлока Холмса. Адже організатори рекорду на «Печенізькому полі» дали відмінний старт: вони більше ніж удвічі перевершили попередній світовий рекорд за об’ємом вівсянки в 865 кілограм, встановлений до ювілею Тули 2011 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати