Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чаювання для... ліквідаторів

Українсько-японський Центр НТУ «КПІ» провів традиційну чайну церемонію для чорнобильців
22 квітня, 11:48
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Це — благодійна акція представників Київської школи «Чаною», яка відбувається щороку. Її ідея виникла з приїздом до Києва Великого майстра школи чайної церемонії Урасенке Сен Геншіцу, розповідає менеджер Українсько-японського Центру НТУ «КПІ» Вікторія Мирончук.

«У вересні 2012 року Україну відвідав Великий майстер. На той час у Японії вже сталася трагедія на «Фукусіма-1», тому Сен Геншіцу вирішив приділити увагу українським ліквідаторам схожої катастрофи. Через чай майстер намагався висловити свою повагу до ліквідаторів і жертв тієї трагедії. Після зустрічі в нас виникла ідея — проводити чаювання для чорнобильців раз на рік. Це вже третя демонстрація».

Цього року для чайної церемонії Українсько-японський Центр зібрав десять ліквідаторів.

Представник Всеукраїнської спілки «Чорнобиль-86» Анатолій Колядін пропрацював на АЕС почесних 24 роки (12 — до аварії та ще 12 — після). «У чайній церемонії я беру участь уперше. Мені дуже сподобалося. Тим більше, що японська культура для мене не чужа: часто співпрацю з японською стороною щодо питання Чорнобильської катастрофи. Я був знайомий практично з усіма послами, які в нас працювали. Японці розгорнули в Україні одну зі своїх гуманітарних програм. Приємно, що вони не байдужі до нашої проблеми», — говорить Анатолій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати