Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Cімейна справа...

Людмила Гошко — про значення «дитячого» розділу Фотоконкурсу «Дня»
10 серпня, 13:52

Людмила Гошко надсилає свої знімки на фотоконкурс «Дня» з 2010 року. За цей час вона неодноразово ставала призером. Найбільше авторка любить сюжети з дітьми. Це те, що вона бачить і чує щодня, адже є мамою трьох дітей. Але найголовніше, що вона має власний поетичний погляд на світ, вміння у буденному бачити красу. І це, до речі, завжди знаходить відгук у глядачів, адже світлини Людмили неодноразово лідирували у традиційному голосуванні на «приз глядацьких симпатій» на фотовиставках «Дня». Чимало фотографій вона робила для сімейного архіву, але деякі знімки могли бути цікаві і для загалу. Тож їх Людмила Гошко і надсилала на конкурс. Участь у конкурсі брав і її чоловік. А цьогоріч свої сили хоче спробувати і старший син. Людмила Гошко пояснює — вона хотіла зацікавити сина фотографією і намагалася навчити всього того, що знає і вміє сама.

«Я маю деякі задуми щодо фотографій. Але роботи було настільки багато, що зайнятися ними не вистачало часу. Сподіваюся, в серпні все встигну, — розповідає Людмила Гошко. — Однак цьогоріч участь у фотовиставці вперше братиме мій 13-річний син. За літо він назнімав цікавих сюжетів. Тож хай спробує. Він фотографує мобільним телефоном. Любить знімати природу, однолітків. Нещодавно повернувся з табору, де робив репортажні фото. 

Ми їздили з ним на минулорічну виставку «Дня». Дуже хотілося показати рівень робіт, формат самого заходу, а також що знімають його однолітки, які люди приходять подивитися на світлини, як відбувається нагородження. Син познайомився з минулорічним переможцем у категорії дітей, який виявився його ровесником. Хлопчик розповів, як почав фотографувати, як батьки придбали камеру і влаштовували поїздки, аби можна було попрактикуватися. Це справило на сина надзвичайно велике враження. Він зацікавився, і з’явилося бажання спробувати щось подібне і собі.

Зараз у дітей є телефони, планшети, комп’ютери. А так хочеться показати їм ще щось, що могло б зачепити. Сучасні діти перенасичені інформацією, картинками, відео, які зазвичай естетичного смаку не розвивають. А вони ще не вміють вибрати те, що справді варте уваги і цінне.

Тому категорія цього фотоконкурсу для дітей до 18 років, як на мене, надзвичайно важлива».

Нагадаємо, прийом робіт на ювілейний фотоконкурс триває до 15 вересня 2018 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати