Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Діти зі сходу зустріли зимові свята на Прикарпатті

Проект «Схід і Захід разом: Різдво в Карпатах» став ще одним кроком до «зшивання» країни
14 січня, 09:47

Днями в Івано-Франківську завершився проект «Схід і Захід разом: Різдво в Карпатах». Відсвяткувати Різдвяні свята на територію області запросили майже тисячу дітей із кількох східних областей України. Вони тиждень гостювали в родинах місцевих жителів, здебільшого в гірській місцевості. За цей час учасники мали змогу побувати в горах, покататися на лижах та санчатах, відвідати Буковель, Івано-Франківськ та Львів, навчитися колядувати, спробувати кутю, яку по-особливому, за давніми рецептами готують на Західній Україні.

Пані Анна з Харківщини супроводжувала групу наймолодших учасників із десяти осіб. Враження від перебування на Прикарпатті в неї просто неймовірні. «Тут багато добрих людей, і я дуже вдячна за гостинність господарям, які нас приймали у своїх домівках, — зауважує жінка. — Діти повертаються з більшою кількістю пакунків, ніж мали з собою, адже кожному дали гостинці в дорогу. Та найголовніше — тут діти отримали багато позитивних вражень». 

Дарина із Харківської області розповідає: жили в Креховичах на Рожнятівщині. Саме село їй дуже сподобалося, а ще дівчинці запам’яталися різноманітні екскурсії. За цей час встигли вивчити багато колядок і заробили трохи грошей, коли ходили колядувати. Та все ж найбільше дітей вразили гори.

За словами голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука, важливою для дітей стала свята вечеря, а також можливість побачити звичаї та традиції Західної України. До того ж така акція стала ще одним важливим кроком у руйнуванні нав’язаних російською пропагандою міфів про розкол України.

А от у самому Івано-Франківську гостювали жителі із цілої країни. Для них була окрема програма, покликана об’єднати людей із різних регіонів. Концерти, театральні вистави, вертеп, екскурсії, майстер-класи, спілкування з культурними діячами та фахівцями у різних галузях — далеко не весь перелік заходів, запропонованих організаторами для «зшивання» України. Завершальним акордом стала «Всеукраїнська коляда». На сцені обласної філармонії зібралися бандуристи, відомі музиканти, співаки та скрипалі, щоб подарувати присутнім масштабне, пам’ятне дійство.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати