Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

24 січня, 00:00

Визначено найкращих гімнастів країни

За підсумками виступів українських гімнастів в 2007 році Національний олімпійський України визначив «десятку», до якої увійшли чотири спортсмена зі спортивної гімнастики: Олександр Воробйов, Андрій Ісаєв, Аліна Козіч, Дар’я Згоба, чотири батутисти: Олександр Чорнонос, Олена Мовчан, Юрій Нікітін, Юлія Домчевська та дві «художниці» — Анна Безсонова та Ірина Ковальчук. «Головними для спортивних гімнастів стануть старти на чемпіонатах Європи», — підкреслив головний тренер Ігор Коробчинський. В активі наших дівчат 6 ліцензій, у чоловіків — лише 2. Тому у Франції та Швейцарії, де відбуватимуться континентальні форуми відповідно серед жінок та чоловіків, боротьба буде запеклою. Протягом двох років Національним олімпійським комітетом виділено близько 500 тисяч гривень на підтримку розвитку української гімнастики. Фінансування здійснювалось згідно системи рейтингу, окрім того були виплачені адміністративні гранти, придбано сучасне обладнання та виплачені стипендії спортсменам, тренерам і фахівцям. «Ми й надалі будемо продовжувати реалізацію програми підтримки вітчизняної гімнастики, адже славні традиції української школи повинні бути продовжені і на наступних Олімпійських іграх», — підкреслив президент НОК Сергій Бубка. Як запевнив президент Української федерації гімнастики Віктор Корж, 2007 рік в українській гімнастиці ознаменувався як рік гучних перемог, так і прикрих поразок. За його словами, гімнастика в Україні й надалі залишається одним із пріоритетних видів спорту. Наразі спільно з Національним олімпійським комітетом триває планомірна підготовка українських спортсменів до виступів на найголовніших стартах чотириріччя. Прес-служба НОК

Червоний Хрест допоможе жертвам природних катастроф

Міжнародна Федерація товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця має намір переорієнтувати свій бюджет на пріоритетне надання допомоги жертвам природних катастроф, пов’язаних із процесами глобальних кліматичних змін, повідомляє «Укрінформ». За словами генерального секретаря Федерації Маркку Ніскала, число природних катаклізмів порівняно з показниками середини 1990-х років збільшилося вдвічі, сягнувши 400 за рік. Серед найбільш серйозних негативних наслідків змін клімату виділяються проблеми із забезпеченням населення питною водою, загибеллю сільгоспкультур, загостренням епідеміологічної ситуації в ряді регіонів світу, зокрема, в зв’язку зі зростанням захворювань на лихоманку денге і малярію, зазначив Маркку Ніскала. Крім того, на переконання генсека Федерації, природні катаклізми призводять до масової міграції населення сільських районів у міста, і «багато які країни не в змозі справитися з різким зростанням урбанізації при тому, що аграрні зони приходять у запустіння». На найближчі два роки щорічний бюджет Федерації визначений у розмірі 198 млн. євро. «Але при цьому ми чекаємо, що будуть потрібні додаткові кошти на реалізацію щорічно до 30 надзвичайних програм допомоги населенню, що потерпіло від природних катастроф у різних регіонах світу», — наголосив Маркку Ніскала.

Київське метро вдосконалять

У Київському метрополітені занепокоєні проблемою перевантаження переходів між станціями. Тому між «Майданом Незалежності» і «Хрещатиком» планують поставити тарвілатор — горизонтальну рухому доріжку, повідомляє Кореспондент. А між «Театральною» і «Золотими Воротами» відкриють додатковий перехід. Вирішувати проблему людських заторів на пересадочних станціях стало необхідністю, адже на добу підземкою користуються 2 мільйони 200 тисяч пасажирів. Як передбачається, спорудження тарвілатора, горизонтального ескалатора, прискорить пасажирообіг на 15%. «Це дозволить збільшити пасажиропотік на 15%. Щодо головної проблеми, це перехід між станціями «Театральна» і «Золоті Ворота», ми зараз розробляємо проект другого переходу між цими двома станціями», — повідомив начальник столичного метрополітену Петро Мірошников. А ще до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 столичний метрополітен планує відремонтувати всі станції метро. За словами Петра Мірошникова, цього року у планах столичного метро — відремонтувати 12 станцій, на що столичний метрополітен планує витратити близько 6 млн. грн. «Метрополітен не має наміру щось змінювати у своєму вигляді. Кожна станція — це відображення конкретного історичного періоду, в який проектувався і будувався метрополітен. Ми просто «освіжимо» цілий ряд станцій», — підкреслив Петро Мірошников.

Діти шахтарів навчатимуться за державні кошти

Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук надіслав персональні листи членам сімей загиблих та постраждалих шахтарів на підприємстві «Шахта імені О.Ф. Засядька», які цього року вступатимуть до вищих навчальних закладів, повідомляє Укрінформ. Міністр просить їх до 1 лютого цього року визначитися щодо вибору навчального закладу, напряму (спеціальності) та форми навчання. Всі вони, запевнив Іван Вакарчук, навчатимуться за рахунок держави. Міністр освіти та науки також звернувся з листами до ректорів вищих навчальних закладів, в яких просив переглянути договори на навчання з членами сімей загиблих шахтарів щодо оплати за навчання та перевести студентів з контрактної форми на навчання за кошти державного бюджету.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати