Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Новий рік у стилі хай-тек

30 грудня, 00:00

Чотири десятиліття «Голубий вогник» одноосібно володарював у новорічному ефірі СРСР, поки його п’єдестал не похитнули державні метаморфози та новомодні костюмовані проекти. Проте «вогники» нікуди не зникли й продовжують диктувати святковому ефіру свій стиль. Але на таку одіозну постать, як режисер, кліпмейкер і актор Федір Бондарчук, подібні авторитети не діють. Тому замість новорічного концерту він влаштував на каналі «1+1» світсько-тусовочну вечірку за участю українських і російських «зірок» першої величини, провідних каналів «1+1» і «СТС», акторів театру, кіно та ТБ, модних дизайнерів, фотографів і топ-моделей. Сам спадкоємець кінематографічної династії виступив не лише як режисер теленовації «Нове покоління», а й господар новорічної тусовки, який разом із своєю дружиною Світланою вимушений у святкову ніч приймати VIP-гостей з двох країн.

2004 року «Нове Покоління» відмовляється від класицизму, модерну, мінімалізму та рококо — воно бачить майбутнє в стилі «хай-тек», що в перекладі з англійської означає «високі технології». Оскільки найяскравішим зразком цього віртуального стилю функціонального простору та стриманого декору, що з’явився в архітектурі 70-х років, є московська офісна будівля «Вежа-2000», то зйомки альтернативного святкового шоу відбувалися на 27-му поверсі цього висотного бізнес-центру. Велика кількість скляних, дзеркальних і металевих деталей, виступаючі конструкції та загальний ультрасучасний стиль створювали ідеальні декорації для задуманої режисером і головною дійовою особою проекту Федором Бондарчуком ідеї зняти справжню пентхаузовську вечірку. Тим більше, що «віртуальний» інтер’єр природно вписується в кліпову концепцію зйомок.

Як і до всіх своїх робіт, режисер підійшов до створення феєричного шоу з розмахом, оскільки малобюджетними формами він, за власним визнанням, не володіє. «У мене відразу пре глобалка, — пояснює Бондарчук. — Робити за 100 тисяч рублів проект iз двома акторами мені не цікаво. Там потрібні не два, а сто два актори…» Оскільки на одинадцяти плазмових екранах у барі, на дискотеці та у вітальні показують найкращі видеокліпи року, що манає, то крім світських розмов, гості обговорюють екранні хитрощі своїх колег. Причому їхні коментарі далекі від гуманних, особливо з вуст таких циніків, як Дмитро Нагієв і насмішники ОСП-шники.

Цього разу глобальні запити режисера були цілковито задоволені тією кількістю виконавців, які брали участь у зйомках. Крім невід’ємного антуражу світських тусовок — приголомшуючої масовки в запаморочливих костюмах і фантастичних образах — за Новий рік підіймають тости Філіпп Кіркоров, Анжеліка Варум, Леонід Агутін, Жанна Фріске, Олександр Цекало, Валерія, Авраам Руссо, Наталія Ветлицька, Ірина Понаровська, Тіна Канделаки, Шура, групи «Отпетые мошенники», «Дискотека Авария», «Иванушки», «SMASH», «Премьер-министр», «ВВ» і «Океан Ельзи».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати