Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

По-іншому подивитися на життя

Підлітки потрапили до СІЗО Києва... на екскурсію
12 серпня, 12:26
ПРОГУЛЯНКОВЕ ПОДВІР’Я У СІЗО ЗНАХОДИТЬСЯ НА ГОРІШНЬОМУ ПОВЕРСІ, ДЕ НАЙБІЛЬШЕ СВІТЛА. ТУТ ЗАСУДЖЕНІ МОЖУТЬ ПЕРЕБУВАТИ ЛИШЕ ОДНУ ГОДИНУ НА ДЕНЬ / ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Днями Київський слідчий ізолятор відвідали 12 неповнолітніх засуджених, які перебувають на обліку підрозділів кримінально-виконавчої інспекції Києва. Для правопорушників було організовано ознайомчу екскурсію.

«Метою проведення такого заходу є попередження вчинення нових злочинів неповнолітніми. Нашим завданням сьогодні є показати підліткам, чим можуть закінчитися їхні негарні вчинки, якщо вчасно не зупиняться, — розповів начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Києві та Київській області Олександр ДОРОБАЛЮК. — Сподіваюся, побачивши на власні очі життя «за ґратами», вони серйозно замисляться над своїми вчинками, способом життя і кожен зробить для себе правильний висновок».

Під час екскурсії учасники відвідали господарче подвір’я, відділення господарського обслуговування, корпуси для утримання ув’язнених жінок та неповнолітніх, прогулянкове подвір’я. Діти пройшлися приміщенням закритого типу та на власні очі побачили, в яких умовах перебувають ув’язнені. З деякими поспілкувалися. Про свій гіркий досвід та враження від життя в СІЗО засуджені розповідати не відмовлялися. По завершенні заходу хлопці запевняли, що тепер по-іншому поглянули на життя і зрозуміли, що вчинення нових злочинів призведе до життя, в якому немає свободи, рідних, друзів та неможливо себе реалізувати.

За даними прес-служби управління Державної пенітенціарної служби України в Києві та Київській області, в підрозділах кримінально виконавчої інспекції перебуває на обліку 9 203 засуджені особи, з яких 120 неповнолітні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати