Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Подолати вірус

28 січня, 11:08
ФОТО РЕЙТЕР

Науковий співробітник Джорджина Бойєр (на фото) працює над створенням вакцини від лихоманки Ебола (Оксфорд, Англія). За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), від Еболи вже загинули 8,4 тисячі людей. Ще 20 тисяч осіб заражено цим вірусом. Серед найбільш постраждалих країн — Сьєрра-Леоне, Ліберія та Гвінея.

Попри те, що смертність становить 50%, експерти, вчені та медпрацівники упевнені: подолати епідемію — можливо. Про це, зокрема, нещодавно говорив голова місії ООН з протидії вірусу Ебола Ісмаїл Ульд Шейх Ахмед. «Ми, безумовно, переживаємо складний час, але ми в змозі це здолати», — сказав представник ООН, виступаючи в Гані з приводу проблем поширення смертоносного вірусу.  Перед тим попередник Ульд Шейх Ахмеда — Антоні Банбері — висловив переконання, що спалах вірусу Ебола можна буде подолати повністю до кінця цього року. І ось на початку року уряд Малі оголосив країну вільною від лихоманки Ебола. У заяві міністра охорони здоров’я країни говориться, що нових випадків захворювання не було зареєстровано протягом останніх 42 днів, передає Бі-Бі-Сі. Малі — одна з шести країн Західної Африки, уражена небезпечним вірусом.

Натомість цей вірус є небезпечним не лише для людей, а й для людиноподібних мавп, наголошують вчені. За їхніми словами, в Африці цим тваринам загрожує повне вимирання через високу смертність від лихоманки Ебола. Як пише The Daily Mirror, смертність горил від цього вірусу досягла 95%, шимпанзе — 77%.

Поширення смертельного вірусу може бути обмежене через вакцинацію тварин — безпечна і ефективна вакцина для горил та інших мавп уже розроблена, в той час як для людей її ще не створили.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати