Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

РЕГІОНИ

19 листопада, 00:00

 

Львівські таксисти «за» англійську

 

71,2% львівських таксистів хотіли б серйозно вивчати англійську мову, відвідуючи для цього хороші курси. Про це вони розповіли під час опитування соціологами Центру вивчення громадської думки Інституту міста ЛМР. На переконання водіїв, знання іноземної мови забезпечить їм краще спілкування із закордонними туристами, кількість яких із кожним роком збільшується, а значить, і більші заробітки, повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу міськради. А з наближенням Євро-2012 іноземці можуть скласти левову частку клієнтів таксі. Як зазначила керівник Центру вивчення громадської думки Мар’яна Малачівська, серед позитивних змін за останні п’ять років таксисти відзначили якість доріг, благоустрій та освітлення вулиць, відновлення пам’яток архітектури, безпеку в місті, що, безсумнівно, теж є результатом підготовки міста до фінальної частини європейської футбольної першості. Водночас водії вважають, що у сфері таксоперевезень міська влада мала б, насамперед, впорядкувати стоянки та парковки для таксі, створити єдиний диспетчерський центр, а також запровадити доступне соціальне таксі.

 

Черкаси — уже з пам’ятником Симоненкові

 

Майже 20 років громада Черкас вимагала у влади встановити пам’ятник Василю Симоненку. Нарешті вилитий із бронзи камерний пам’ятник видатному українському поету офіційно відкрили в Черкасах у сквері за Палацом одруження. Скульптура виготовлена восковим литтям, заввишки понад три метри й важить майже тонну. Автор довгоочікуваного й остаточного образу поета — відомий черкаський скульптор Владислав Демйон. На офіційне відкриття монумента, крім перших осіб міста й області, завітали також гості зі столиці, зокрема, однокурсник Василя Симоненка, заслужений мистецький діяч України Микола Сом. З Америки завітала також онука письменника з правнучкою. Над скульптурою черкаський митець Владислав Демйон працював майже півроку. Три місяці пішло на створення й два місяці на лиття пам’ятника. У результаті вийшла композиція, де Симоненко стоїть у вишиванці, однією рукою тримає полотно, на якому викарбувані його вірші, а іншу руку поет тримає на серці. «Людям головне, щоб портретне зображення пам’ятника було схожим на справжню людину. Я ж намагався так зробити, щоб монумент не був сухим чи занадто простим», — зазначив автор скульптури. Нагадаємо, раніше пам’ятник планували розмістити на вулиці Хрещатик, напроти редакції газети «Черкаський край», де свого часу працював поет. Однак обране місце визнали не зовсім зручним і затишним, враховуючи те, що поряд із пам’ятником планують проводити поетичні вечори. Сама скульптура поета коштує приблизно 400 тисяч гривень, повідомляє Анатолій БАБАК.

 

Кам’янець-Подільські родини отримали фронтові листи

 

У Кам’янець-Подільському районному будинку культури на Хмельниччині урочисто передано листи, які були надіслані ще під час війни. Лише нині, через майже 70 років, вони дійшли до нащадків адресатів, повідомляє «Укрінформ». Давню кореспонденцію привезли старші наукові співробітники Київського меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років». Вісточки від родичів отримали 12 родин. 1186 листів були захоплені фашистами і вивезені за межі нашої Батьківщини 1942 року. Вони тривалий час зберігалися в архівних фондах Віденського технічного музею і були передані в Україну наприкінці 2009 року. «Спільними зусиллями музею та громадськості на теренах нашої держави вже віднайдено понад 350 родин, 108 із яких проживають у Хмельницькій області, а 15 — безпосередньо у Кам’янці-Подільському та в районі, — зауважив кандидат історичних наук Володимир Сімперович. — Пошук триває. Ми маємо надію, що більшість листів, нехай із запізненням, але надійдуть за своїми адресами».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати