Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Чернігові — провокації з триколорами

Невідомі розфарбували пам’ятні знаки й розклеїли листівки із закликами до російськомовних жителів
08 квітня, 11:21

За одну ніч вандали прикрасили російським триколором п’ять пам’ятних знаків. Російськими трикольорами невідомі вандали розмалювали пам’ятник гетьманові Івану Мазепі. Символікою сусідньої держави осквернили й меморіал Слави на Болдиній горі, пам’ятний знак на честь радянських воїнів-визволителів («Танк»), а також деякі пам’ятники радянським діячам на Алеї Героїв. Того ж дня національно свідомі чернігівці за власний кошт придбали фарбу та замалювали трикольори.

Також вихідними днями в обласному центрі невідомі розклеїли листівки із закликом до всіх російськомовних жителів Чернігова, права яких «порушують», телефонувати на «гарячу лінію» до Москви. Крім згаданих листівок, у Чернігові від імені «Правого сектору» невідомі поширили буклети із закликами такого змісту: «Помстимося жиду та москалям за вбивство Сашка Білого. Всю владу — українцям!»

«На листівках — зображення Яценюка, Турчинова та Авакова. Звісно, ми неодноразово заявляли свою позицію з приводу громадянина Авакова. Ми й надалі наполягаємо на його відставці та покаранні винних за вбивство Сашка Білого. Але, розуміючи, в якому стані нині перебуває наша держава, «Правий сектор» утримується від активних дій. Тому ці листівки ми розцінюємо не інакше, як провокацію російської агентури, направлену на розхитування ситуації в регіоні»,  прокоментував подію координатор руху Владислав Литвин.

Про акти вандалізму чернігівці повідомили правоохоронні органи, щоправда, ті не поспішають інформувати громадян про хід розслідування. Ситуацію з провокаціями прокоментував голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Івашко під час прес-конференції. За його словами, провокацію з розмалюванням пам’ятників у трикольори Росії здійснили представники політичної сили, яка представлена в міській і обласній радах. «Вони — з політичної сили, яка представлена в органах місцевої влади», — сказав він. За його словами, листівки виготовляв чоловік, який не належить до жодної з політичних партій. «То — його власна ініціатива», — зазначив Івашко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати