Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Євробачення-2005: не у співаках справа

18 червня, 00:00

Останнім часом точиться багато розмов навколо конкурсу Євробачення-2005, який має відбутися в Києві. Міська мерія вирішила побудувати для нього новий концертний зал iз усіма вимогами і вже знайшла на це гроші. Робота розпочалася.

Другим серйозним питанням, яке треба вирішити, є вибір співака (співачки), який гідно представив би Україну на 50-му ювілейному конкурсі Євробачення, та ще й у себе вдома. Днями у програмі Національної телекомпанії України «Четверта Влада» її президент Олександр Савенко намагався розв’язати це питання разом iз директорами інших теле- і радіоканалів, і з самою Русланою. У відповідь на запитання: як знайти таку зірку як Руслана? — говорилося про проведення конкурсу. Дехто нарікав, що за останні 10 років серед нових співаків не з’явилася жодна сильна особистість. Мовляв, все є, інфраструктура є, а співаків нема.

Однак не в співаках справа. Справа у виборі музики та у самому шоу. На думку спадає декілька гідних кандидатів-співаків, а от пісня, а тим більше шоу — це великий знак запитання. Чому Олександру Пономарьову минулого року не повезло на тому ж таки Євробаченні. Тому що він — прекрасний співак, але пісню вибрав «поганеньку» (її виконували різні друго- і третьорядні співаки Європи та Америки роками — і вона вже всім набридла), вона не розкрила краси його голосу — шкода. А ще — його шоу було просто незрозумілим, не мало ніякого відношення до пісні, а та «жива скульптура», яка стояла поруч iз ним, просто домінувала і відвертала від нього увагу. Коли я дивилася його виступ, то спочатку спробувала зрозуміти, що це бiля нього стоїть, замість того, щоб слухати співака. Я певна, що інші теж так реагували. Дуже шкода, бо результат такого промаху був передбаченим.

А ось у виступі Руслани все було ідеально. Музика свіжа, оригінальна — iз шаленим драйвом і енергією. Вражаюче шоу працювало на розкриття краси й сили її голосу і на підтримку музики — і все в’язалося так органічно.

Отож, співак — це тільки третина успішного виступу. Тому здавалося б, якщо поступати логічно, то треба зосередитися на пісні і її подачі, тобто шоу. А це більш складно, ніж здавалося б. Можна мати талановитих співаків, але без відповідного музичного і сценічного матеріалу вони будуть тільки пересічними. Тому то й нарікання, що нема нових імен- зірок. Однак, коли вони не мають відповідного репертуару, а тим більше — шоу, то як вони можуть стати зірками? Найкращий приклад — Михайло Поплавський, який усе зрозумів. Дуже приємно дивитися його шоу, хоч на співака він не претендує.

І ще одна складова, яку Руслана використала блискуче: це — піар. Видала аудіо- і відеокасету, а також об’їхала всю Європу, пропагуючи себе. Так і треба. Вона просто зробила все так, як має бути, і ще трішки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати