Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«За 25 років ми зберегли цілі гектари хвойних лісів»

У Тернополі відбулася ювілейна виставка-конкурс «Замість ялинки — зимовий букет»
20 грудня, 10:42
ФОТО МИХАЙЛА УРБАНСЬКОГО

Уже 25-та ювілейна виставка-конкурс «Замість ялинки — зимовий букет» відбулася в Тернопільському обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Школярі з усіх районів краю представили на суд журі понад 200 робіт.

Конкурс передбачав три номінації — «Новорічна композиція «Різдвяна казка», «Галицькі сувеніри та різдвяна атрибутика», «Дідух — Різдвяний дух». Роботи виконані з підручних природних матеріалів. «Перший напрямок конкурсу — природоохоронний, — розповів «Дню» директор установи, заслужений працівник освіти України Іван Герц. — Новий рік завжди супроводжується вирубкою хвойних дерев, і наша мета зводиться до того, щоби завдяки природним матеріалам зробити композиції, які цілком можуть замінити красуню-ялинку. Можна сказати, що за ці 25 років, що проводимо виставки «Замість ялинки — зимовий букет», ми зберегли цілі гектари хвойних лісів від вирубки. Другий напрямок заходу — народознавчий. Новорічне дійство поєднується із Різдвяними святами і, мабуть, кожному з нас уже стало звичним, що напередодні Різдва у Святвечір ми заносимо в хату дідух. На нашій виставці представлена величезна кількість оцих виробів із соломи — дідухів, павуків, зірочок із злакових культур. Тобто ми долучаємо дітей до вивчення українських звичаїв і обрядів». За словами Івана Герца, уже готові документи на відкриття музею дідухів, де будуть зібрані найкращі зразки, адже загалом їх надзвичайно багато. Щороку експозиція оновлюватиметься.

Виставка «Замість ялинки — зимовий букет», що вже стала традиційною в Тернопільському обласному центрі еколого-натуралістичної творчості, діятиме до 25 січня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати