Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За підтримку української армії

Вінницьким школярам волонтери подарували бойовий прапор із передової
16 жовтня, 11:23

Учні вінницької загальноосвітньої школи №4 отримали, як вони кажуть, найціннішу нагороду в житті. За підтримку української армії активісти Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО вручили їм бойовий прапор із передової. Приймав подарунок президент школи Костянтин Церковнюк. Він каже, що це найкраща подяка від бійців, яких діти підтримують уже другий рік поспіль.

«Торік ми проводили чимало благодійних акцій на підтримку української армії, відвідували поранених у військовому шпиталі, організовували зустрічі з учасниками АТО. А цього року вирішили в рамках акції «5 картоплин» зібрати для бійців овочеві набори, — розповідає Костянтин Церковнюк. — Учні з різних класів приносили овочі, які родини запасли на зиму. Це цибуля, буряк, картопля, морква. Назбирали кілька мішків. Їх наприкінці вересня передали активістам із Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».

«Вони саме збиралися виїздити в зону проведення антитерористичної операції, — приєднується до розмови заступник директора з виховної роботи школи №4 Тетяна Регеша. — Окрім продуктів, вчителі та учні вирішили розписати побажаннями для бійців український прапор. Але ми не сподівалися, що й вони, зі свого боку, зроблять нам такий безцінний подарунок. Це перший бойовий прапор, який отримує наша школа за підтримку української армії. Кращої подяки — не знайти. Він нагадуватиме дітям про подвиг українських солдатів».

Привезла школярам прапор із побажаннями від бійців активістка організації Валентина Вельган. Ця тендітна жінка родом із Шаргородщини не раз побувала в зоні АТО. Під час останнього візиту вона у супроводі вірних друзів-волонтерів відвідали бойові позиції поблизу Авдіївки, Артемівська, Краматорська, Маріуполя. За тиждень проїхали 3,5 тисячі кілометрів. А тому на прапорі, який привезли в подарунок вінницьким школярам, є побажанням і словами подяки від бійців із різних підрозділів.

«Доброволець Ірина бажає, щоб ви гарно навчалися, Юрій Прудиус, наш земляк, обіцяє незабаром повернутися і потиснути руку кожному з вас, «айдарівець» Тарас дякує за підтримку. Таких слів подяки і побажань ви знайдете на прапорі чимало, — коментує написи Валентина Вельган. — Усі вони адресовані вам, бо ви — майбутнє нашої країни, за яке нині воюють хлопці на передовій. Вони вірять, що всі їхні зусилля не марні. І ви мусите виправдати ці надії, а головне — зберегти Україну».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати