Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС вимагає припинити інтифаду

12 грудня, 00:00

Міністри закордонних справ Євросоюзу висунули вимогу до Палестинської національної адміністрації припинити «інтифаду» (озброєне протистояння з Ізраїлем), а також розпустити «терористичні організації ХАМАС та Ісламський джихад. З іншого боку, Ізраїль повинен вивести з території Палестинської автономії свої збройні сили і припинити страти без суду та слідства, а також заморозити будівництво нових єврейських поселень на палестинських територіях. ЄС закликав сторони виконати ці вимоги терміново.

Раніше подібні звернення лунали неодноразово й без жодних результатів. Насильство на Близькому Сході між тим так і не припиняється. Учора ізраїльські військові застрелили двох палестинців на Західному березі ріки Йордан. Перед тим ізраїльські бойові вертольоти завдали ударів по палестинському контрольно-пропускному пункті на півночі Сектору Газа. Ізраїльське військове радіо повідомило, що палестинці були вбиті після того, як їхній автомобіль не зупинився на контрольно-пропускному пункті поблизу міста Тулькарм. Проте жінка із поселення, що розташоване поблизу, повідомила Рейтерс, що ізраїльські солдати переслідували палестинців, а потім пролунали постріли.

Перед цим ізраїльські бойові вертольоти завдали ударів по будівлі палестинських сил безпеки на півночі Сектору Газа. Під ударом опинився командний пункт особистої охорони Ясіра Арафата. Того разу обійшлося без жертв.

Незадовго до рейду відбулася зустріч міністрів закордонних справ і педставників мусульманських держав. Учасники форуму в Катарі засудили «репресії Ізраїлю щодо палестинців». У той же час ніхто ще не заявив, як саме потрібно реагувати в умовах щоденних терактів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати