Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лідія Завірюха: «Кожен номер "Дня" - це розкіш від першої до останньої шпальти»

Учасники Літньої школи спілкувалися з одним із постійних читачів газети
25 липня, 10:43

Мабуть, газети не існує, якщо вона не має вдячних читачів, але певно, що не кожне видання може похвалитися по-справжньому відданими виданню людьми.

У гості завітала Лідія Завірюха, постійна читачка «Дня»кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Інституту соціальної та політичної психології АПН України.

Протягом зустрічі Лідія Завірюха поділилася власною стратегією прочитання газети «День», наголошуючи, що «читаючи кожен номер, вона  завжди перебуває у колі інтелектуалів»

«Ні дня без газети «День» – такими словами розпочала свою розмову зі «школярами» Лідія Андріївна. Гостя розповіла студентам, що ретельно стежить за публікаціями учасників Літньої школи, ритмом їхнього життя у редакції, включно зі всіма зустрічами. 

Протягом зустрічі Лідія Завірюха поділилася власною стратегією прочитання газети «День», наголошуючи, що «читаючи кожен номер, вона  завжди перебуває у колі інтелектуалів»

Зближення Лідії Андріївни із «Днем» почалося з дописування в рубрику «Щоденник». До речі, із цих матеріалів читачка створила однойменну збірку, яку подарувала минулорічним «школярам».

Завдяки «Щоденнику» Лідія Завірюха знайшла подругу, Інну Завгородню, з якою спочатку листувалась, а потім і поїхала в гості до Канева.

Лідія Андріївна розповіла, що навіть у своєму віці вона постійно занята, і не має часу навіть щоб сидіти. Для «школярів» - це ще один урок життя: бути у ритмі за будь-яких обставин.

Гостя подарувала «школярам» свої нові книги «Сторінки життєвих сценаріїв», «Враження, відгуки, коментарі..», у яких, до речі, процитувала колишніх учасників літніх шкіл, серед них - куратора ХІ Літньої школи Юліану Лавриш. Деякі книги були у двох ексземплярах – для учасника Літньої школи та бібліотеки того університету, де він навчається. Таким чином Лідія Андріївна практично підтримує провідну ідею видання – розширювати горизонти справжнього.

Учасники Літньої школи написали на обкладинці «Маршруту №1» особисті побажання для Лідії Андріївни. Оскільки читачка колекціонує всі матеріали «школярів», «розписаний» глянець буде ще одним приємним пам'ятним сувеніром.

«Я почуваюся в колі інтелектуалів, коли читаю «День» – наголошувала гостя. Пані Лідія наголосила, що вона має багато нереалізованих ідей, які неодмінно втілить у життя. Адже надихає її буквально все.

Сьогодні традиційно починати ранок з кави, а для Лідії Андріївни – з газети «День». На щастя,  «День» є тією платформою, де автори можуть  об‘єднуватися з вдячними читачами.

Хтозна, мабуть, прізвище несе сакральне значення. Адже життя, за словами Лідії Завірюхи, не обмежується часовими проміжками, завжди є простір для нових цілей. І саме поняття «завірюха», на думку гості, - не буревій, а нестримне прагнення вдосконалення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати