Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Безпосередньо в окопи

Вінничани відправили нашим захисникам вісім тонн гуманітарної допомоги
11 березня, 11:21

Упродовж двох тижнів вінницькі волонтери збирали продукти харчування, амуніцію, засоби гігієни, одяг та медикаменти для бійців на передовій. Оголошення про збір розміщували в соціальних мережах та на сайтах благодійних організацій. Зрештою вдалося зібрати майже вісім тонн гуманітарної допомоги з усіх куточків області. Колона з чотирьох завантажених мікроавтобусів у четвер вирушила в зону АТО. Маршрут волонтерів складається із 11-ти населених пунктів уздовж усієї передової.

«Інфляція, підвищення тарифів на комунальні послуги змусили вінничан затягнути паски. Тому збирати гуманітарну допомогу для наших військових стає дедалі важче, але ми не опускаємо руки, не мітингуємо, а працюємо, — наголошує волонтер Андрій Нечипорук. — Цього разу нам довелося консолідувати зусилля різних громадських організацій. Завдяки соціальним мережах відгукнулося багато людей. Дівчата з громадського об’єднання «Мольфар» допомогли сухими борщами. Школярі з Брацлавщини напекли рогаликів і печива. Фермери з Немирова та Тульчина передали яйця, сало, м’ясо, ребра на кістці, а з Калинівки доставили 200 кг яблук. Талонами на пальне забезпечила місцева влада. Ось так з миру по нитці й загрузили чотири буси».

Андрій Нечипорук каже, що вантаж планують доставити не у штаби, а безпосередньо в окопи. Першим населеним пунктом у маршруті вінницьких волонтерів стануть Піски. Там вони зустрінуться з вінницькими бійцями, для яких везуть дорогі подарунки — тепловізор та зарядний пристрій до нього, а також генератор.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати