Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Біля Дніпра з’явиться Шевченкова алея

У Черкасах завершився фестиваль «Древляндія»
10 вересня, 12:12
ФОТО ОЛЕКСАНДРА СОЛОНЦЯ

Завдяки п’ятому фестивалю дерев’яних скульптур у Черкасах невдовзі з’явиться Шевченкова алея. Цьогорічний фест був присвячений творчості Кобзаря. Скульпторам запропонували пройти «Шляхом Тараса». Організаторами фестивалю виступили Черкаська міська рада та комунальне підприємство «Дирекція парків». Особливістю дійства стало те, що цьогоріч скульптури витісували тільки черкаські митці.

Над створенням дерев’яних фігур працювали семеро скульпторів. Дмитро Бур’ян вирізьбив скульптуру «Шевченко в Літньому саду», Олександр Турецький увіковічив «Сон», Роман Турецький створив фігуру «Прагнення до волі», Юрій Олійник представив «Скам’янілу», Володимир Толстоп’ятов обрав для роботи поезію «Мені тринадцятий минало», Антон Панасюк назвав свою скульптуру «Три повернення в Україну», а Євген Штейн — «Сон у степу».

Усі фігури виготовляли із дубів, яким, за словами директора комунального підприємства «Дирекція парків» Олександра Радуцького, було близько чотирьохсот років. Дубові колоди довжиною до трьох метрів закупили в Кіровоградському лісництві. Дмитро Бур’ян каже, що працювати було складно, бо дерево надто велике: «Водночас це добре, бо можна було експериментувати. Я вирішив вирізьбити з однієї колоди одразу дві фігури. Таке рідко зустрічається на симпозіумах».

Як зазначив Олександр Радуцький, уже найближчим часом усі сім скульптур перенесуть із центральної алеї Ювілейного парку до алеї неподалік від Дерева кохання, з якої чудовий краєвид на Дніпрові кручі. Це буде алея, присвячена Шевченку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати