Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Браво, Жанно!

Заступник голови ЦВК України Жанна Усенко-Чорна збила пиху російського журналіста
28 травня, 11:39
25 ТРАВНЯ 2014 р. КИЇВ / ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

В українському істеблішменті зароджується новий стиль спілкування з Росією. Тепер чітку позицію і розважливу лексику спостерігаємо від наших держслужбовців часто — «почин» дав в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, також прикладами строго окресленої риторики з Росією стали Арсеній Яценюк та Петро Порошенко. Бачимо, що нові характери вітчизняного політикуму уможливлюють нові стандарти комунікації з представниками РФ, в яких Україна зможе диктувати свої правила.

Нещодавно в Інтернеті з’явився ще один приклад блискуче відбитого випаду українською стороною. Зараз у блогах і соцмережах активно обговорюють відео, де заступник голови ЦВК України Жанна УСЕНКО-ЧОРНА виважено і строго відповідає на закиди працівника каналу «Росія-24», щодо того, що прикордонні служби України не пускають журналістів РФ на територію держави і нібито називають акредитацію ЦВК «фількіною грамотою».

«Я не думаю, що представленим вами фактам варто давати інтерпретацію в тому ключі, в якому подаєте її ви, - сказала Жанна Усенко-Чорна. — Я хотіла б звернути увагу, що навіть чергу журналістів до ЦВК ваш канал представив, як чергу виборців на дільницю. Я би звернулася до деяких каналів, до деяких ЗМІ, особливо російських, із проханням припинити такі дешеві маніпуляції інформацією. Якщо хтось, під виглядом журналістів, намагався протиправним способом потрапити на територію України, і державна прикордонна служба, виконуючи свої обов’язки, застосувала певні заходи з метою запобігання цього правопорушення і припинення диверсійної роботи на території України, то я вважаю, що це компетенція виключно правоохоронних органів, і ЦВК не може коментувати цю ситуацію. На жаль, на кордоні з сусідньою країною, яку ми донедавна вважали братською, а саме в Донецьку та Луганську проливається кров. І винуваті в цьому не місцеві жителі, а якраз ті, хто приїжджає з боку Російської Федерації. Тому ми повинні з повагою ставитися до роботи нашої Державної прикордонної служби, яка береже життя наших громадян».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати