Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Діагноз – грип

Епідемія забрала третє життя – у Львівській області померла дівчинка
07 лютого, 00:00

Поширення епідемії грипу та ГРІ нагадує снігову кулю, що котиться з гори. На початок тижня епідемічні пороги перескочили дев’ять із десяти контрольних міст, до яких приєднались регіони та райони. Найміцнішим «горішком» виявився Харків. Вочевидь жителі його пройшли добре загартування в домівках, що ледь обігріваються. Хоча стрімкий підйом захворюваності не залишає сумнівів, що незабаром «друга столиця» приєднається до першої.

В Одесі рішенням спеціальної обласної комісії днями призупинено навчання у 164 загальноосвітніх закладах, в тому числі в усіх 142 одеських школах, до особливого розпорядження. За даними Одеського міськздоровуправління, за останній місяць майже в півтора рази зросла кількість захворювань на грип та інші вірусні хвороби. Причому зростання захворюваності зафіксовано у всіх вікових групах. Перетнувши епідемпоріг у 110 хворих на 10 тисяч населення, до міст, де оголошено епідемію грипу, приєднався на початку тижня Кіровоград, повідомляє агентство УНІАН. За словами завідуючої епідемвідділом Кіровоградської міської санепідемстанції Наталії ДЯЧЕНКО, у місті з кожних 10 тисяч населення на грип хворіють 160 осіб. У зв’язку з цим з 2 лютого у школах міста на два тижні введено карантин.

Як повідомили «Дню» у Міністерстві охорони здоров’я України, МОЗ здійснює постійний оперативний зв’язок із регіонами, для боротьби з епідемією задіяно комплекс протиепідемічних заходів, активізовано санітарно-освітню роботу з населенням. I все ж таки, вчора надійшло повідомлення про третій летальний випадок. У одному з сіл Львівської області померла дівчинка, яка навчалась у 6-му класі. Діагноз — грип. За медичною допомогою батьки звернулись на третій день.

Скільки розкручуватиметься маховик епідемії точно спрогнозувати фахівці не беруться. Минулого сезону вона тривала 7 тижнів, охопила всі регіони та 5,6% населення країни або 2,8 млн. людей. Економічні втрати держави, без урахування витрат сімейних бюджетів, склали близько 320 млн. грн. Нині кількість постраждалих перевищила 2,5 млн., і можна лише здогадуватись, якими будуть соціально-економічні наслідки одного з найдавніших та непередбачуваних захворювань.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати