Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До кінця року військові отримають двадцять прогресивних БТР

На Львівському бронетанковому заводі вже завершують роботу над першим зразком легкої броньованої машини «Дозор-Б»
25 вересня, 12:20

Львівський завод отримав подібне замовлення вперше за усі роки незалежності України. Машину «Дозор-Б» було розроблено Харківським конструкторським бюро машинобудування. Вона забезпечує широке коло завдань, зокрема буде ефективною в умовах проведення АТО. До кінця року завод повинен випустити 20 броньованих машин. Подібна техніка вже давно перебуває на озброєнні провідних країн світу та широко використовується у військових операціях.

До слова, Львівщина може похизуватися ще одним виробом. Одне із підприємств області розробило для АТО мобільні блокпости. Вартість одного блокпосту — 20 тисяч гривень. Блокпост збирається за дві години і легко демонтується. Він може бути прихистком для трьох бійців, які тримають кругову оборону.

Iван ЗВЯГIН, координатор Штабу національного спротиву:

— В Україні є потужні заводи, хороші спеціалісти, інженери. Про це свідчать ті ж «кольчуги», які ми виробляємо. Тому ми цілком можемо зробити хорошу, якісну, конкурентну продукцію.

Загалом більшість техніки, яка перебуває в зоні АТО, нам дісталася з часів СРСР. Це машини виробництва 1970—1980-х років. Ті ж алюмінієві БМП, які, по-перше, прострілюються, а по-друге, запчастинами залежні від Росії. Зараз, зрозуміло, ніяких запчастин нам не поставляють, тому БМП просто доживають свій вік, їх треба оновлювати. На початку операції нібито нові машини військовим передавав Олександр Турчинов. Тоді ще відбувалася урочиста церемонія передачі шести БТРів в Ізюмському штабі. Але на ходу виявилися лише дві з них. Інші чотири лагодили групи ремонтників. Є у нас і нові розробки заводів по всій Україні, також є удосконалені та допрацьовані машини, але їх значно менше, ніж радянських залишків... Нові БТРи навіть не можна порівняти з тими, що у нас є зараз. Там вміщено сучасні електронні системи наведення, кондиціонери, автоматичну коробку передач. Це дуже зручно для експлуатації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати