Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Емоційний контакт

у технологічному форматі
11 лютого, 00:00

Учора в Києво-Печерському ліцеї №171 «Лідер» відбулася презентація незвичайного навчального кабінету, аналогів якому немає в жодному навчальному закладі України. Від звичайного комп’ютерного класу кабінет відрізняється відсутністю техніки на столах учнів, а родзинка винаходу — в спеціальному екрані, який поєднує в собі якості звичайної шкільної дошки та деяких функцій монітора. На екрані можна писати кольоровими маркерами, оскільки поверхня володіє ще й сенсорними можливостями. Новація готова вмить видавати наочні допомоги з будь- якого предмета в вигляді фільмів, таблиць і схем, до яких за бажання можна ще щось домальовувати або дописувати. Вчителі ліцею апробують новацію з початку навчального року: готують конспекти уроків в електронному вигляді, оскільки кожен має обладнане комп’ютером робоче місце. До речі, для опанування основами комп’ютерної грамотності, зі слів вчителя української мови Людмили Михайлівни Дворецької, викладачам знадобилося лише п’ять занять і розроблені вчителями інформатики методички. Переваги нового кабінету для неї полягають у можливостях об’єднувати аудіо- і відеоряди в подачі матеріалу, в тому, що навіть дуже маленькі малюнки та фотографії можна показати на екрані всьому класу в гарній якості.

Під час демонстрації дивовижних технічних можливостей для навчання вражала швидкість подачі інформації, а стрімко зростаючі обсяги навіть лякали. На думку вчителя інформатики Наталії Вікторівни Голубничої, мультимедійний клас дає можливість вчителю не втрачати емоційний контакт із дітьми — не покидати свого традиційного місця біля дошки, коли видно всі обличчя учнів, і одночасно керувати подачею навчального матеріалу.

В обговоренні новації активну участь взяли гості акції — почесний президент Національного фонду «Україна — дітям» Людмила Кучма, радник президента України Володимир Семиноженко, представники міністерства освіти та науки. Людмила Миколаївна вiдмiтила: «Учора ми ще навіть мріяти не могли про такі можливості, а сьогодні — це реальність. В епоху технічного прогресу, коли навколо нас виникає так багато нового, просто необхідно розробляти та впроваджувати в життя нові технології навчання, оскільки це сприяє здобуттю освіти з урахуванням особистих інтересів і можливостей учнів. А Києво-Печерський ліцей «Лідер» — зразок сучасного навчального закладу, в ньому справді формується освіта майбутнього».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати