Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Фотокаталізатор» дискусій

16 березня, 00:00
ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА / «День»

У вівторок редакцію «Дня» відвідали гості з Волинського державного університету ім. Лесі Українки, в якому нещодавно (див. №24) проходила експозиція робіт VII Міжнародного фотоконкурсу «Дня» (зараз, нагадаємо, вона експонується у Львові, в галереї Василя Пилип’юка). За традицією, яка вже склалася, в кожному з міст, де перебуває фотовиставка «Дня», за допомогою голосування визначаються симпатії аудиторії (що дозволяє зайвий раз визначити, наскільки вірним був вибір журі фотоконкурсу), а копії робіт, які отримали найбільше число голосів, залишаються в місці проведення фотовиставки назавжди.

У Волинському університеті найбільшою популярністю у відвідувачів виставки користувалися роботи політичної тематики, і найбільшу кількість голосів набирали дві роботи — «Очі Майдану» Василя Артюшенка і «Переможець» Михайла Марківа, але остання все ж набрала дещо більше. Нагадаємо, що вона була однією з робіт, які принесли своєму авторові головний приз від Українського Професійного Банку на фотоконкурсі «День-2005». Таким чином, волиняни підтвердили статус цієї фотороботи. I головний редактор «Дня» Лариса Iвшина урочисто вручила ректорові Волинського державного університету Iгореві Коцану (на фото) фотороботу «Переможець» iз дарчим написом.

За словами Iгоря Коцана, після перегляду фотографій, представлених на виставці «Дня» залишається враження, яке спроможний створити далеко не кожен художник: образи і настрої людей уловлено настільки точно, що до світлин навіть не обов’язково потрібні підписи, оскільки кожен із глядачів може написати свій текст. Як зазначив ректор Волинського університету, студенти були в захопленні від фотовиставки; і під час її експозиції, і навіть після неї в студентському середовищі виникали найрізноманітніші дискусії, викликані тими чи іншими роботами. Крім того, на думку Iгоря Коцана, було б дуже добре, щоб на роботи цієї та інших фотовиставок «Дня» можна було б подивитися (в фотоальбомах) через 10—20 або навіть 50 років — завдяки цьому в нащадків склалося б яскраве враження про те, як формувалася історія України. I тому, додав ректор Волинського університету, фотоконкурси і фотовиставки «Дня» — дуже вдалий проект, який потрібно розвивати й підтримувати.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати