Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Графиті – реалізм...

Ігор Яковенко: «Для повної картини мені не вистачає другого учасника процесу створення «зеленого чоловічка»: Останкінської телевежі»
03 липня, 11:05
ФОТО РЕЙТЕР / САНКТ-ПЕТЕРБУРГ, ЛИПЕНЬ 2014 р.

Досить несподівано...

Це графіті зроблено в Санкт-Петербурзі. Його представили в рамках роботи Музею вуличного мистецтва Casus Pacis на 10-му Європейському бієнале сучасного мистецтва. Свої роботи показали 60 художників з Росії та інших країн. Спочатку виставка була повністю присвячена 100-річчю Першої світової війни, але потім у ній навмисно висунули вперед справжнє, а саме — події в Україні.

Ну, і як це розуміти? Над чим іронізують російські художники? Думки розійшлися. І ми вирішили звернутися до наших московських колег і друзів як до своєрідних тлумачів.

Семен НОВОПРУДСЬКИЙ, незалежний журналіст, Москва:

— Асоціація коротка, як у людини, яка ніколи не вживала ніякого алкоголю: «Не пий! Народиш войовничого патріота!» Ну, і ще, звісно, хоча син за батька не відповідає, батько й мати часто все-таки причетні до того, що виходить з їхніх дітей.

Ігор ЯКОВЕНКО, російський журналіст, Москва:

— Малюнок виконаний у стилі реалізму, в тому сенсі, що правдиво відображає дійсність. Для повної картини мені не вистачає другого учасника процесу створення «зеленого чоловічка»: Останкінської телевежі.

Лілія ШЕВЦОВА, експерт Московського центру Карнегі:

— Тут потрібне відчуття іронії — а я його вже втратила.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати