Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гроші та кохання

Інсценізація п’єси Олександра Островського «прописалася» в театральній афіші Дніпродзержинська
23 грудня, 00:00
СЦЕНА З ВИСТАВИ «ПІЗНЄ КОХАННЯ». НА ФОТО: ЮЛІЯ ЗАГАЛЬСЬКА (ЛЮДМИЛА) ТА ОЛЕГ МІШУК (МИКОЛА ШАБЛОВ) / ФОТО НАДАНЕ ТЕАТРОМ

Нинішній рік для Дніпродзержинського музично-драматичного театру ім. Лесі Українки видався плідним.

Після святкування 75-річного ювілею, колектив приготував сюрприз для глядачів — прем’єру вистави «Пізнє кохання» за п’єсою Олександра Островського. Цю постановку було створено завдяки Російській державній програмі підтримки російських театрів за кордоном.

Режисером нового проекту став Михайло Черняк із Санкт-Петербурзького Молодіжного театру на Фонтанці. Постановочній групі вдалося створити незвичайне, світле, як саме кохання, інсценування відомої п’єси Островського.

Сьогодні театральні режисери прагнуть знайти не заяложений підхід до постановки класики для залучення сучасної публіки. Михайло Геннадійович здивував умінням у традиційній формі вибудовувати сюжет так, що часом «провалюєшся» в те, що відбувається на сцені.

У «Пізньому коханні» Черняк не робить акцент на головних героях, а кожен, в своєму образі, несе певний сенс.

Меркантильність і духовність — дві дійові особи, які ведуть боротьбу в персонажах драматурга Островського.

Режисер Михайло Черняк зробив цю боротьбу явною й підкресленою для театральної публіки. Впродовж вистави дію гармонійно доповнює музика.

Завдяки композиторові Юрієві Турчину, авторові пісень Анатолієві Агроскіну та використанню старовинних російських композицій «Пізнє кохання» звучало незвичайно лірично.

Художник-постановник Володимир Фірер і режисер також доклали всіх зусиль, аби фінал вистави запам’ятався б так само, як і розвиток сюжету...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати