Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iм’я Стуса – ще під питанням

У ДонНУ визначили варіанти нової назви і планують провести громадські обговорення
14 березня, 19:06
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Упродовж двох тижнів до прес-центру Донецького національного університету всі охочі (і не лише члени студентського та викладацького колективу) мали можливість подавати свої варіанти нової назви вишу. В результаті надійшло чотири ініціативи: Донецький національний університет ім. В. Стуса, Донецький національний університет (тобто залишити назву без змін), Подільський національний університет ім. В. Стуса та Національний університет ім. В. Стуса. Нові варіанти назви закладу були представлені на другому засіданні робочої групи з вивчення ініціативи щодо перейменування ДонНУ, яку очолює ректор вишу Роман Гринюк.

Під час засідання було зачитано коментар члена експертної групи, головного редактора газети «День» Лариси Івшиної. У своєму зверненні Лариса Олексіївна наголосила на тому, що «потрібно повертати собі українську культуру в повному обсязі... Є велика впевненість у мобілізуючій силі імені, його захисній дії. Я знаю, що автоматично це не відбувається. Це треба підтверджувати. Тому для людей, які хочуть мати ім’я Стуса для університету, це певний вчинок... Але я проти механічного перейменовування» (див. повний текст у «Дні» № 42-43 від 11 березня). Цю думку підтримали всі члени робочої групи.

Під час дискусій щодо розгляду наданих пропозицій, їх аргументації та інтересу з боку колективу більшістю голосів члени робочої групи ухвалили рішення винести на громадські обговорення дві ініціативи: Донецький національний університет імені Василя Стуса і Донецький національний університет (залишити назву без змін). До 18 березня поточного року адміністрація закладу спільно з юристами мають розробити порядок і форми проведення громадських слухань. Як повідомляє прес-центр ДонНУ, їх представлять на черговому засіданні робочої групи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати