Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Історія зі знаннями та «золотом»

Випускниця коломийської школи Ольга Мацюк, яка не отримала «золоту» медаль через бал з історії, нині обирає навчальний заклад у Чернівцях, Львові чи Києві
08 липня, 13:17
ОЛЬГА МАЦЮК У КОРИДОРАХ ЧЕРНІВЕЦЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Історія випускниці з Коломийської спеціалізованої школи I-III ступеню №1 ім. Василя Стефаника, яка не отримала «золоту» медаль, розпочалась на святі останнього дзвоника. Тоді однокласник Олі Мацюк, Марко Левандовський, віддав дівчині свою нагороду за відмінні знання. Хлопець вважав несправедливим факт, що старанна учениця через непорозуміння з учителем отримала низький бал з історії. Про це повідомили чимало українських ЗМІ. А під час складання ЗНО Оля довела усім: вчитель зловживає своїм становищем і оцінює знання неналежним чином. Відтак, дівчина все ж отримала заслужену медаль, щоправда, «срібну».

Ще на початку навчального року вчителька історії, Марта Грановська, запропонувала старшокласникам відвідувати додаткові заняття, розповідає Ольга Мацюк. На пропозицію пристали четверо чоловік, решта відмовилися. «Тоді вчителька нам прямо заявила, якщо ми не ходимо на додаткові заняття, хороших оцінок не буде. Більше того, сприйняла це як особисту образу вважаючи, що через неї переступити. Ми їй зробили погано, вона відповідно зробить погано і нам. Мабуть, це була помста з її боку», - розповідає дівчина.

Свою відмову відвідувати додаткові заняття дівчина аргументувала тим, що вчителька навчає їх із п'ятого класу, якістю отриманих знань учні не задоволені. Тому Оля ходила на додаткові уроки до іншого репетитора. За результатами ЗНО випускниця набрала 596 балів із можливих 600 з трьох предметів. З історії України її результат склав 198 балів, з української мови 199,5, з англійської мови 198,5.

Як розповіла дівчина, після розголосу вчителька пояснювала усім, що учениця перестала вчитися і сподівалася на хорошу оцінку «автоматом». Розуміючи ситуацію, батьки дівчини ще на початку року висунули керівникові закладу дві умови - щоб доньку адекватно оцінили, а Марта Грановська не навчала більше їхній клас. Жодної з них не було виконано.

Ольга Мацюк зауважила, здати ЗНО на високі бали для неї було дуже важливо - хотіла довести усім, що знає предмет на відмінно. Нині дівчина обирає навчальний заклад у Чернівцях, Львові чи Києві. Планує стати юристом або іноземним філологом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати