Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Корабель батальйону «Донбас» отримав радар від волонтерів

15 січня, 13:09

Благодійний фонд «Повернись живим!» вручив єдиному кораблю морської охорони «Донбас» радіолокаційний радар Furuno. Офіціно волонтер Віталій Дейнега передав прилад 14 січня на території Бердянського морського торгівельного порту.

Ще восени команда корабля звернулася з проханням про допомогу до цього благодійного фонду. Оснащення це просто необхідно для того, аби морські прикордонники змогли якісно охороняти межі Азовського моря.

Волонтер фонду Віталій Дейнега пишається тим, що вони змогли зробити такий цінний внесок для безпеки нашої України та якісної служби її захисників: «Я вважаю, що зараз охороняти акваторію Азовського моря просто необхідно! Ми маємо допомогати нашій державі у таких складних умовах життя. Адже щоб створити процвітаючу країну, спершу її треба захистити», — говорить Віталій.

Радіолокаційна станція коштує 14 500 тисяч доларів й може виявити будь-який об`єкт на близьких і далеких відстанях. Морські прикордонники раді, що на їхнє прохання відгукнулися, бо тепер служба проходитиме якісніше.

«З таким якісним та сучасним обладнанням ми ще не працювали. Велике спасибі кожному, хто хоч якась нам допоміг! Разом ми переможемо!» — подякував капітан 3-го рангу охоронного корабля «Донбас» Максим Беденисюк.

Незабаром радіолокаційну станцію буде встановлено й моряки якісніше зможуть виконувати свої професійні обов`язки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати