Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / УКРАЇНА

06 листопада, 00:00

Президент привітав Олега Блохіна з 55-річям

Президент України Віктор Ющенко привітав головного тренера національної збірної України з футболу Олега Блохіна з 55-річчям. «Прийміть мої щирі поздоровлення з нагоди дня народження. У нашій країні високо цінують ваш внесок у розвиток українського футболу. Щиро бажаю, щоб ваш професіоналізм, талант видатного спортсмена і тренера й надалі служили зміцненню спортивної слави України», — зазначається в привітанні В. Ющенка, повідомляє в понеділок прес-служба глави держави. Глава держави побажав О. Блохіну міцного здоров’я, щастя й нових досягнень.

Третина українців хочуть бачити Юлію Тимошенко на посту прем’єра

Як свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Фондом громадської думки «Україна», 35% українців хочуть бачити на посту прем’єр-міністра України лідерку БЮТ Юлію Тимошенко. За словами генерального директора ФГД «Україна» Олександра Бухалова, на другому місці з результатом 33,5% після Тимошенко виявився нині чинний прем’єр-міністр Віктор Янукович. На вищезгаданій посаді Володимира Литвина хотіли б бачити 3,1% опитаних, Петра Симоненка — 2,3%, Юрія Луценка — 2%, важко відповісти — 9,4%, передає «Кореспондент». На запитання, чи допоможуть минулі вибори розв’язати політичну кризу в Україні, 52,9% висловилися негативно і 31,1% опитаних сказали, що допоможуть. У той же час на запитання, чи зміниться економічна ситуація в Україні після минулих виборів, 33% респондентів сказали, що погіршиться, залишиться без змін — 28,7%, поліпшиться — 23,9%. Опитування проводилося в період з 18 по 28 жовтня в 160 населених пунктах України. В опитуванні взяли участь 2 тис. респондентів.

У Донецькій області встановили перший пам’ятний хрест «Жертвам політрепресій та Голодомору»

У неділю в селищі міського типу Старобешеве Донецької області був освячений пам’ятний хрест «Жертвам політичних репресій і Голодомору 1932—1933 років». Як повідомляє кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, в центральному парку відбувся мітинг-реквієм, в якому взяли участь представники районної й обласної адміністрацій, місцеві жителі. Спонсував встановлення пам’ятного знака місцевий приватний підприємець Олександр Недомолкін, який займається будівельним бізнесом. За його словами, на виготовлення знака «від ідеї до втілення» пішло близько тижня. Бізнесмен не назвав суму, витрачену ним на зведення пам’ятного знака. За даними Донецької облдержадміністрації, це перший пам’ятний знак, який встановили в області в зв’язку з 75-ю річницею Голодомору 1932—1933 років в Україні і 70-ю річницею політичних репресій 1937—1938 років. Представник облдержадміністрації повідомив кореспонденту агентства, що зведення пам’ятника не пов’язане з доганою, яку отримав голова Донецької обладміністрації Володимир Логвиненко від Президента України Віктора Ющенка. За його даними, рішення про зведення хреста було прийняте до указу.

26 жовтня Президент України оголосив догану головам чотирьох областей, які неналежним чином здійснювали підготовку заходів у зв’язку з 75-ю річницею Голодомору 1932—1933 років в Україні. Згідно з указом, догана оголошена головам Донецької обладміністрації Володимиру Логвіненку, Запорізької обладміністрації Євгену Червоненку, Одеської обладміністрації Івану Плачкову і голові Херсонської обладміністрації Борису Силенкову.

Освідчення в любові

У Театрі ім. І. Франка відбувся бенефіс популярної української аторки Ади Роговцевої. Перед початком вистави «Зіркова якість», поставленої за п’єсою Ноела Кауарда режисером Олексієм Лісовцем, на сцену вийшли Президент України Віктор Ющенко і винуватиця урочистостей. Глава держави освідчився в любові до своєї землячки, примадонни театру та кіно Ади Миколаївни, гордовито підкресливши, що «ось таких людей народжує чудова земля Сумщини і Глухів — колишня гетьманська столиця», вручивши ювілярці вищу нагороду нашої країни — «Героя України». Роговцева посміхнулася і призналася, що їй здається, що це не наяву, а сон. Вона пригадала, що свою першу нагороду отримала ще 23-річною, потім їх було багато, але «кожного разу я обіцяла, що обов’язково відпрацюю... хоча тепер, мабуть, уже не встигну». Але присутні в залі дружно закричали у відповідь: «Встигнете, встигнете!» Потрібно зазначити, що на бенефіс до акторки прийшло багато VIP-персон: окрім президентської пари, були політики різних рангів, дипломати, акредитовані в Україні, бізнесмени, діячі науки і культури, які не приховували, що Ада Роговцева — найулюбленіша їхня акторка. Ось лише з «рідного» Театру російської драми ім. Лесі Українки, кін якого прославила прима сцени, ніхто не спромігся прийти. Проте їхня відсутність на святі Роговцевої не відбилася. Усі численні шанувальники творчості акторки та її колеги щиро бажали Аді Миколаївні здоров’я, щастя, нових і цікавих ролей, і щоб вона ще довго-довго радувала нас своїм талантом, а також, незважаючи на удари долі, — оптимізмом. Аліса АНТОНЕНКО.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати