Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Луцьк — не Венеція, але вулицями плавали на човнах...

Природний катаклізм вкотре підтвердив: у місті так і не готові до таких надзвичайних ситуацій
01 серпня, 11:32
ФОТО З САЙТА FACEBOOK.COM

Стихія накрила обласний центр Волині у вівторок о 16-й годині. Зранку нестерпно парило, але щось подібне було і в попередні дні. Дощ почався якось раптово, перейшовши у зливу, потім у град, і врешті не стихав кілька годин. За дві години на місто вилилася двомісячна норма опадів. Жителі досі розказують дивовижні історії поневірянь, з якими поверталися додому під час чи після стихії, активно діляться враженнями у соцмережах і навіть виставляють відеозаписи, зроблені на мобільні телефони.

Луцьком перестали курсувати маршрутки, а з тих, які були затоплені, пасажирів діставали рятувальники. Не «ходило» жодне таксі. Спецслужбі довелося визволяти з водяного полону навіть інкасаторську машину... Були затоплені не тільки офіси на перших поверхах у різних районах міста, а й супермаркет, у підвалах міської клінічної лікарні вода досягала двометрової позначки. Затопило і обласну дитячу лікарню та кілька шкіл. Не витримали з’єднання між панелями житлового будинку, і залило кілька поверхів...

Проте природний катаклізм вкотре підтвердив, що у місті так і не готові до подібних надзвичайних ситуацій. Звичайно, рятувальники та комунальники працювали цілодобово, було задіяно всю необхідну техніку. Але найзатопленішими знову виявилися ті ж райони, що і під час попередніх злив, хоча ті не були такими потужними і раптовими. Не треба було, як кажуть, ходити до ворожки, аби назвати місця, де найбільше плавають люди... Це район 33-го кварталу, дорога біля риббази. Саме тут зроблено шокуючі знімки, коли чоловіки пливуть вулицею, наче змагаючись з автобусом, котрий так само наполовину їде — наполовину пливе. Луцький міський голова Микола Романюк на сесії міської ради учора назвав стихію «страшною водою», адже був підтоплений навіть один з міських водозаборів — доведеться купувати нові електродвигуни. Проте інфраструктура міста все ж мало підготовлена до подібної і навіть меншої біди. Воді немає куди подітися, і вона перетворює вулиці на річки, а тротуари — на шахти, провалюючи асфальт, бо потрібно вчасно турбуватися про це. Наразі кошти на ремонт зливної системи обіцяє виділити обласна державна адміністрація, і роботи мають початися вже наступного тижня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати