Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Може, й рекорд буде!

У Львові за два дні планують сплести 2000 квадратних метрів маскувальної сітки
27 серпня, 19:39

Обласний молодіжний центр та штаб волонтерів центру «Порохова вежа» за підтримки управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації проведуть 3–4 вересня у львівському Палаці мистецтв акцію «Найбільша маскувальна сітка України». До участі у заході вже запрошені усі волонтерські штаби плетіння маскувальних сіток Львова. У планах – сплести за два дні 2000 квадратних метрів сітки. Для реалізації такої амбітної мети потрібна участь понад 1000 осіб – і 3-го, і 4-го вересня. 

Організатори подали заявку на включення «маскувальної» акції у Національну книгу рекордів України. Національний реєстр рекордів заявку схвалив. Про це повідомляє пресслужба ЛОВА з посиланням на управління молоді та спорту.

«Сітки на фронті потрібні – завжди і багато. На них є запит з початку війни.  Правильно сплетена і правильно встановлена сітка робить невидимою позицію надовго. Справжня фабрична НАТОвська сітка розміром 3х4 метри коштує приблизно 2 тисячі євро, і це не по кишені ні державі, ні волонтерам. Тому небайдужі люди по всій країні плетуть сітки, – говорить керівник управління молоді та спорту ЛОВА Роман Хім’як. – У перші дні повномасштабної війни волонтери Львівського обласного молодіжного центру розгорнули локацію для плетіння і за ці пів року сплели  понад 8 000 квадратних метрів маскувальних сіток. Та запити все ще є, тож хочемо на кілька днів залучити до роботи максимальне число охочих».

Тим часом, керівник обласного молодіжного центру Іван Сапса просить, за можливості, долучитися до збору коштів на придбання тканини та основи для сіток – для цього потрібно 50 000 грн.

Можна писати на електронну пошту: [email protected]., щоби отримати реквізити рахунку, куди надсилати гроші. Львівський обласний молодіжний центр обіцяє публічно звітувати про всі надходження і витрати. 

Щодо часу робіт з плетіння сіток, то це 9.00 – 19.00.

Нагадуємо: акція відбуватиметься 3 і 4 вересня у приміщення Палацу мистецтв і на території поруч.

Приходьте! Місця і роботи виставить усім.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»
Фото ЛОВА

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати