Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Волині триває «Марафон колядок»

Його мета — привернути увагу до проблеми дітей з онкологією
13 січня, 19:11

Коли три роки тому луцька волонтерка, вихователька дитячого садка Юля Панасюк починала благодійні акції на підтримку Фонду боротьби з раком, то і не сподівалася на таку масову підтримку. А виявилося, що люди дуже відгукливі на благодійність, якщо бачать щире зацікавлення організаторів.

Спочатку це були благодійні акції «Різдвяний пряник» та «Різдвяне диво», завдяки яким збирали кошти для допомоги онкохворим дітям. І вже три роки луцькі пластуни під керівництвом Юлі колядують заради благодійності і порятунку дітей-пацієнтів Онкогематологічного центру обласної дитячої лікарні. Марафон благодійних колядок проходить у соцмережах. Починає марафон пластовий рій «Жваві бджілки». Вони колядують і позначають людей, яким передають естафету марафону. Не конче перераховувати кошти, бо головне, каже Юля, це зараз привернути увагу до проблеми хворих дітей з онкологією. Проте учасники марафону і колядують, і передають естафету далі, і перераховують кошти на благодійний рахунок Фонду боротьби з раком (надати фінансову допомогу на реалізацію програм Фонду з профілактики та раннього виявлення раку, а також для придбання лікарських засобів та витратних матеріалів для дітей, які проходять лікування в онкогематологічному центрі Волинської обласної дитячої лікарні можна за такими реквізитами:

ПриватБанк:картковий рахунок Фонду: 5169 3305 2386 6298 Поточний рахунок UA943052990000026009040809889,МФО — 303440. Отримувач: благодійна організація «Фонд боротьби з раком»).

Фонд боротьби із раком — відома на Волині благодійна організація, яка організовує профілактичні огляди пацієнтів на виявлення раку та передраку у віддалених селах області.

Крім власне марафону колядок у соцмережі пластуни на чолі з Юлею у різдвяні дні колядують в оселях лучан на їхнє запрошення. Лише за один день вони заколядували у 18 оселях, і продовжили колядувати наступного дня, бо люди вже знають про цю акцію і її спрямування.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати