Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Закарпатті зацвіли сакури

Ботаніки цьому феномену не дивуються і не надто радіють
15 листопада, 11:06

Надзвичайно м’яка закарпатська осінь обдурила природу, і в містечку Мукачеве рожевим цвітом вкрилися сакури. Ніжні квіти японської вишні в останній місяць осені місцеві жителі помітили на площі Федорова.

Мукачівці кажуть, що саме це деревце першим минулою весною вкрилося квітами, які щороку приваблюють сотні туристів на Закарпаття. Тим часом ботаніки цьому феномену не дивуються і не надто радіють: якщо дерева і далі цвістимуть, то зима може повністю їх знищити.

«Для Закарпаття таке явище вже не феномен. Через кліматичні зміни по низинним районам, де тепло, останнім часом кожної осені щось цвіте. Наприклад, в Ужгороді зараз подекуди розпустився бузок. Можуть зацвісти каштани та інші дерева. Результат такого невчасного цвітіння в першу чергу залежить від його обсягу. Якщо дерево встигне повністю зацвісти, то з настанням холодних днів воно може повністю засохнути. В будь-якому випадку загинуть ті гілочки, які встигли розпуститися», — зазначив завідувач кафедри ботаніки біофакультету Ужгородського національного університету Олег Колесник.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати