Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Об’єднувальна ланка»

При Дніпропетровському військовому госпіталі відкривається координаційний волонтерський центр допомоги українській армії
15 січня, 13:04

Під його розміщення виділили приміщення в будівлі КПП з окремим входом. У координаційному центрі розмістили склад медикаментів, речей і гуманітарної допомоги, тут чергуватимуть волонтери і працюватиме громадська приймальня, у якій місцеві депутати і юристи надаватимуть бійцям консультаційну допомогу. «Центр створено, щоб скоординовано працювати з керівництвом госпіталю, з лікарями, людьми. Ми будемо об’єднувальною ланкою між людьми і пораненими. Ми вдячні за приміщення. Це дозволить швидко надавати допомогу бійцям: люди принесли, ми розподілили по відділеннях. Думаю, що тепер робота налагодиться», — сказала представник волонтерського центру Олександра Каладжиєва.

Своє сприяння під час створення Центру надали депутати Дніпропетровської міськради. «Нещодавно до мене звернулися волонтери, які допомагають нашим лікарям ставити на ноги бійців, що беруть участь в АТО. Спільно з керівництвом госпіталю ми досягли домовленості про роботу єдиного волонтерського центру на базі госпіталю. Волонтери, які допомагають пораненим, не мають можливості десь зберігати речі, допомогу, яку приносять люди, до того ж це не відповідає санітарним правилам госпіталю. Нам пішли назустріч і виділили приміщення», — розповіла на прес-конференції депутат міськради Олена Смєльчанська. За її словами, серед іншого, поранені бійці тепер зможуть вирішити юридичні питання, пов’язані з наданням пільг.

Начальник Дніпропетровського військового госпіталю, полковник Андрій Рильський упевнений, що створення такого центру — нагальна необхідність. «Життя довело, що спільно з волонтерськими організаціями можна якісніше надавати допомогу. Всі знають, що в умовах обмеженого державного фінансування неможливо в повному обсязі вирішити всі питання. Це допомога на благо тих, хто воює за Україну», — зазначив він. Начальник госпіталю висловив вдячність волонтерам і депутатам, які працюють у госпіталі. З їх допомогою в госпіталі було відремонтовано приміщення, відновлено санвузол із душовою, почало діяти друге хірургічне відділення, що дозволило більш оперативно допомагати пораненим.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати