Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Петро ПОРОШЕНКО: «Події під Крутами є уроком для теперішньої України»

30 січня, 13:20
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Президент Петро Порошенко 29 січня взяв участь у церемонії вшанування пам’яті Героїв Крут, молодих хлопців, які цього дня у 1918 році біля станції Крути в Чернігівській області вступили у нерівний бій з більшовиками та полягли смертю хоробрих за Українську Народну Республіку, повідомляє сайт Президента.

Глава держави поклав квіти до Пам’ятного хреста Героям Крут на Аскольдовій могилі у Києві, де перезахоронена частина загиблих. Разом з учасниками церемонії Президент вшанував пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

Петро Порошенко зазначив, що події під Крутами є уроком для теперішньої України щодо того, що недооцінювання ролі армії у забезпеченні незалежності може призвести до трагічних подій. «Провідники національно-визвольних змагань початку минулого століття недооцінили ролі армії у забезпеченні незалежності. І цю ж саму помилку було повторено протягом останніх двох десятиліть», — відзначив глава держави.

«Нові часи настали, й тисячі нових героїв пожертвували собою заради України! Але ми ніколи не забудемо курсантів Першої української військової юнацької школи та бійців Помічного куреня Січових стрільців; тих студентів та гімназистів. Всім поколінням українців ці хлопці показали взірець жертовності й справжнього патріотизму», — заявив Порошенко.

Відповідно, Президент нагадав про плани щодо збільшення Збройних сил України: «Вже цього року ми плануємо довести чисельність ЗСУ до 250 тис.», — підкреслив глава держави. Він також подякував Кабміну за рішення про грошову винагороду бійців АТО: «Так, наші воїни воюють не за гроші, але це не знімає з влади і суспільства права та обов’язку дякувати своїм захисникам».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати