Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Під артобстрілами терористів гинуть діти

«Так сильно по житловому сектору не били давно», — розповів «Дню» міський голова Вуглегірська
20 січня, 12:44

18 січня обстріляли місто Вуглегірськ. Снаряд ущент зруйнував приватний будинок, загинули двоє братів 7 та 16 років, 8-річну дівчинку з тяжкими пораненнями доставили до лікарні. Батьків на момент потрапляння снаряду у будинку не було.

За інформацією прес-служби Донецької облдержадміністрації, поранену дівчинку доставили в опікове відділення лікарні Краматорська. Там дитині ампутували нижню кінцівку. «Дитина перебуває у важкому стані, має 30% опіків тіла і важку черепно-мозкову травму. Дівчинка забезпечена всіма необхідними ліками, медики вживають необхідних заходів для її порятунку», — йдеться у повідомленні прес-служби Донецької ОДА.

«Так сильно по житловому сектору не били давно. Вдень 19 січня у місті було затишшя, але постріли чули, — розповів «Дню» міський голова Вуглегірська Михайло Мартинов. — Хто міг і хотів виїхати, покинув місто. Хто хотів би виїхати, але не може, звертається до нас, і ми допомагаємо. Але поки ніхто не звертається, люди сидять по підвалах. Детальної інформації про родину, де загинули діти, дати не можу. Близькі дітей шоковані. Усіх постраждалих вивезли з міста — у нас немає профільної лікарні». За словами Михайла Мартинова, міська влада підтримує постраждалих чим може, зокрема, продуктами харчування. Також у Вуглегірську розраховують на допомогу місцевих і міжнародних волонтерських організацій.

Вранці 19 січня бойовики здійснили артобстріл міста Дебальцеве. «В центр міста влучило близько 15—20 снарядів. Багато постраждалих людей, є тяжко поранені діти, зруйновані житлові будинки. На місці події працюють співробітники Дебальцевського міськвідділу міліції. Міліціонери розбирають завали, допомагають евакуювати поранених», — повідомили на сайті ГУМВС України в Донецькій області. За попередніми даними, загинули три людини, серед них — батько з сином 2003 року народження та 88-річна жінка. Відомо про 12 поранених. Прес-служба Донецької ОДА повідомила, що 8-річна дівчинка з контузією знаходиться у Центральній міській лікарні Дебальцеве.

«За всіма фактами загибелі та поранення людей, постраждалих від артилерійських обстрілів населених пунктів Донецької області, вчинених незаконними воєнізованими формуваннями, слідчими органами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст.115 «Умисне вбивство» та ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 «Замах на вчинення умисного вбивства» Кримінального кодексу України», — заявив начальник ГУМВС України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін після артобстрілу Вуглегірська.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати