Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Повернення» не вдалося

Екс-голову Херсонської облради взяли під домашній арешт
31 березня, 10:49
ФОТО АВТОРА

За повідомленням прес-служби прокуратури Херсонської області, суд задовольнив клопотання слідчого й обрав щодо колишнього очільника обласної ради Віктора Пелиха запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та зобов’язав носити електронний засіб.

Крім того, Одеський апеляційний адміністративний суд за участю представника прокуратури Херсонської області розглянув і задовольнив заяву Херсонської обласної ради про перегляд за нововиявленими обставинами постанови суду, якою визнано нечинними рішення Херсонської обласної ради про складання повноважень голови ради. Ухвалою суду вказану постанову скасовано.

Нагадаємо, минулого тижня в Херсоні спалахнув скандал щодо можливого повернення на посаду регіонала Віктора Пелиха. Під час революційних подій він був одним із організаторів антимайдану в Херсоні, ініціював звернення до Віктора Януковича щодо введення в місті надзвичайного стану, а також тиснув на студентів Херсонського державного аграрного університету, які виходили на протести проти влади. Після тиску громадськості 28 лютого 2014 року Пелих написав заяву про відставку, але з того моменту постійно намагається повернутися в крісло голови облради. А 18 березня, маючи на руках рішення Одеського апеляційного адміністративного суду про визнання рішення облради щодо відставки Пелиха незаконним, екс-голова спробував зайти до свого кабінету й відновитися на посаді («День» писав про це в матеріалі «Скандальне повернення»). Це збурило громадськість, у місті було кілька протестних акцій. Представники чинної влади заявили, що дії Пелиха незаконні, й він не повернеться на посаду голови облради.

Водночас прокуратура Херсонської області висунула колишньому посадовцю підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років). Тривалий час правоохоронці «розшукували» Віктора Пелиха, щоб вручити йому повідомлення про підозру. Наразі справа розвивається активніше, тривають слідчі дії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати