Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Повернути «Межигір’я-2»

Чи відсудить ГПУ в екс-регіонала елітну резиденцію на Жуковому острові?
01 грудня, 11:43

Розкішні палаци на зразок тих, що в Межигір’ї Віктора Януковича, постають на території ландшафтного заказника місцевого значення «Жуків острів». 2007 року Київрада ухвалила рішення про передачу 65 гектарів земель заказника у власність житлового кооперативу «Котміст», а фактично соратникові Януковича Юрію Іванющенку. На цій території будується також ще одна елітна резиденція. Про неї активісти дізнались 2014 року під час подій Майдану. На той момент готовність комплексу оцінювали на 80%. До сьогодні будівельні роботи не призупинені, а Генеральна прокуратура України повертає незаконно захоплені гектари в комунальну власність Києва через суди.

Нагадаємо, 2007 року Київрада ухвалила скандальне рішення про ліквідацію заказника «Жуків острів», його площу урізали з 1630 гектарів до 196 гектарів. Вилучені таким чином землі успішно роздавалися під забудову різним компаніям. Тепер ГПУ гектар за гектаром повертає територію заказника в комунальну власність. Учора по справі «Межигір’я-2» відбулось перше засідання в Господарському суді Києва.

Як розповів представник НЕЦУ Олександр Соколенко, суд вимагає додаткової аргументації від позивача, тобто ГПУ, тому наступний розгляд справи має відбутися 21 грудня. «Відповідач — це житлові кооперативи, за якими стоїть Іванющенко. Але суди по цій справі уже були, Верховний Суд скасував рішення всіх попередніх судів і повернув справу на розгляд першої інстанції. Тобто все починається по колу. За нашою інформацією, структури Юри Єнакієвського доклали до цього багато зусиль, щоб з другої спроби отримати рішення на свою користь. Але позиція прокуратури доволі обґрунтована й чітка: острів є найціннішими об’єктом для Києва — до речі, тут була діброва з 600-річними дубами, і територія має бути заповідною та недоторканною», — додає Соколенко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати