Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

П’ять днів літератури

На стенді газети «День» на «Книжковому Арсеналі» можна взяти участь у безпрограшній лотереї
21 квітня, 19:12
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

23 квітня світ відзначатиме започаткований ЮНЕСКО Всесвітній день книги і авторського права, а вже 22 квітня у Києві у «Мистецькому Арсеналі» о 15.00 відкриється п’ятий міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». У програмі — понад 200 літературних подій для дорослих та дітей: презентації, зустрічі з авторами, дискусії, лекції, виставки, читання і перформанси.  У книжковому ярмарку візьмуть участь більше 150 видавництв. На стенді «Дня» відвідувачі зможуть придбати книжки з Бібліотеки видання, зокрема й новинку — збірку «Україна Incognita. ТОП-25». Крім того, відвідувачі стенду «Дня» отримають унікальну можливість стати першими власниками нового «Маршруту №1. Про Данила. Короля Волині та Галича». Також одразу на місці можна буде оформити редакційну передплату на газету. Кожен передплатник або покупець автоматично стає учасником безпрограшної лотереї й гарантовано отримає один з призів: набір глянців «Маршрут №1», листівки-карикатури від Анатолія Казанського, набір листівок «Малюнок «Дня» або книжки з серій «Підривна література» та «Бронебійна публіцистика».

Впродовж п’яти днів у рамках фестивалю відбудуться конгрес незалежних, креативних книгарень, українсько-чеська виставка сучасної ілюстрації, ярмарок шрифтів, друкарські студії, історично-мистецький лекторій та багато інших подій. Щодня — спеціальна поетична та музична програми. Окрема програма передбачена для малих видавців. На міжнародній сцені фестивалю «Кафе Європа» виступлять 40 письменників й митців із 12 країн. Серед гостей: Карл Шльогель, Хіроакі Куромія, Карел Шварценберг, Світлана Алексієвич, Яцек Денель, Лідія Осталовська, Станіслав Лубєнський, Луїджі Серафіні, Срджан Срдич, Мілета Проданович та інші. На другому поверсі — Філософське/Графічне кафе. Тут на гостей чекає програма Pastiche Project на тему «Contemporary Humanities: від університету до масової культури і назад», у якій візьмуть участь спікери з України, Нідерландів та Росії. На відкритті фестивалю скрипаль Жуан Сільва у супроводі Антона Сизька (контрабас) та Олексія Фантаєва (барабани) представить джазовий перформанс Wise Connections Trio. Увечері в четвер, 23 квітня, розпочнеться Ніч «Книжкового Арсеналу», в рамках якої відбудуться читання «Поезія, вино та маца», а диригент Тетяна Калініченко і New Era Orchestra представлять нову програму East meets West. У п’ятницю двері «Мистецького Арсеналу» залишатимуться відчиненими до півночі (в інші дні — до 21.00).

«Книжковий Арсенал» триватиме з 22 по 26 квітня. Вартість вхідного квитка — 30 грн, пільговий — 15 грн. Абонемент на всі дні фестивалю — 100 грн. У будні з 10.00 до 14.00 — вхід безкоштовний.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати