Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ралі на ретроавтомобілях

Понад півсотні учасників з України, Польщі, Білорусі, Литви візьмуть участь у міжнародному заїзді на Тернопільщині
28 вересня, 12:19
ФОТО TERNOPIL.TE.UA

Понад півсотню автолюбителів із різних регіонів України, Польщі, Білорусі, Литви візьмуть участь у VII Міжнародному туристичному ралі старожитніх автомобілів «Золота підкова-2016», яке відбудеться 7—9 жовтня на Тернопільщині. Захід проведуть під гаслом «Дорогами Пінзеля». Фестиваль започаткували 2010 року на Львівщині, але вже вдруге поспіль він відбуватиметься на території Тернопільщини. «Тернопільська ОДА виступає партнером цього заходу. Ми підтримуємо такі направду цікаві події», — наголосив начальник управління туризму облдержадміністрації Назар Яворський на прес-конференції в Тернопільській ОДА.

Як розповів організатор, віце-президент клубу «ЗАЗ «Козак» Роман Фернеза, головна ідея ралі — промоція туристичних можливостей краю. «Як показує практика, ті, хто вперше приїжджає на наші заходи, потім запитують «Чи можемо самі сюди приїхати?», — зазначив пан Роман. Торік маршрут ралі пролягав через Тернопіль, Збараж, Вишнівець та Кременець. Цього року він буде в протилежному напрямку. Учасники вирушать із Тернополя до Микулинців, Підзамочка, Бучача, Рукомиша, Теребовлі. У цих населених пунктах відбуватимуться автомобільні міні-виставки. Охочі зможуть приєднатися до мандрівки. Оскільки акцент цьогорічного ралі виявився на постаті Пінзеля, то найбільше часу автолюбителі проведуть у Бучачі, де свого часу жив і творив великий скульптор.

У неділю, 9 жовтня, на Театральному майдані в Тернополі відбудеться конкурс ретроелеганції. Йдеться не лише про те, щоби представити своє авто, а й самому, так би мовити, втілитися у відповідний образ. Востаннє на фестивалі можна буде побачити «вухастого запорожця» із Білорусі, який цього року подолав маршрут Пекін — Париж. Незабаром автомобіль займе місце в музейній експозиції.

Варто зазначити, що авторалі є також даниною пам’яті відомого тернопільського мистецтвознавця Віри Стецько, котра в серпні відійшла у Вічність. Дослідження творчого шляху, мистецької спадщини Іоанна Георга Пінзеля було справою життя пані Віри. Долучитися до ралі можна через заявку на сайті управління туризму Тернопільської ОДА.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати