Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Щоб поставити «кіборга» на ноги

У Рівному влаштували благодійний марафон
19 травня, 12:24

Ярмарок, професійні патріотичні фотосесії, польова кухня, концерт, інтернет-аукціон. А ще аніматори для дітей, майстер-класи з виготовлення іграшок та написання листів. Усе для того, аби допомогти пораненому «кіборгу» Андрію Мельнику. Щоб поставити бійця на ноги, рівняни зібрали майже 21 тисячу гривень.

Коли Андрій Мельник із Костополя їхав захищати Донецький аеропорт, усвідомлював, що це дорога в один кінець. Він пробув там три місяці. Найважче переживав, коли вбивали хлопців. Але з того пекла Андрій вийшов живим. Уже був на безпечній території. За пару днів мав повертатися додому, але отримав важке поранення. Куля пошкодила хребет, зачепила спинний мозок. Після складної операції та кількох місяців лікування 26-річний «кіборг» зміг сісти в інвалідний візок. Сьогодні Андрій упевнений, хоч які прогнози робили б лікарі, він все одно встане на ноги.

Боєць проходив реабілітацію у Львівському госпіталі. А вже за кілька днів повертається додому, до батьків. Каже, дуже хоче виспатися не на лікарняному, а на своєму ліжку.

Тих, хто тоді захищав аеропорт, Андрій вважає героями. Каже, їхати туди вже було подвигом. Бо бійці знали, на що йдуть, але ніхто не відступив.

«Я отримав поранення вже у Костянтинівці. Мене підстрелили вночі, 24 січня. Як кажуть, «пуля-дура». Вона пошкодила кишківник, хребет, кістковий мозок. Але якщо я вижив, значить, для чогось потрібен. Все обійшлося. Дай Боже, встану на ноги, — переконує «кіборг». — Тепер ми не відступимо, бо просто немає як. Воюватимемо до останнього патрона. Прорвемося. Ми ж «укропи». А ця рослина скрізь проросте».

Курс реабілітації Андрія Мельника у Львові закінчується. Ним опікувалися тамтешні волонтери. У тому числі й фінансово. Тим часом щоб «кіборг» встав із інвалідного візка, потрібне подальше лікування. Курс на місяць обійдеться у 45 тисяч гривень, пише у «Фейсбуці» рівненська волонтерка Наталія Лозовська. «Ціна питання — 45 тис. грн (1500 грн/день на місяць). Картковий рахунок Андрія Мельника: 5168 7572 7400 9705)».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати