Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Співпричастя»

Жертв Голодомору 1932 — 1933 років вшанують молитвою, постом і доброю справою
15 листопада, 11:01

22 — 23 листопада до вшанування 80-х роковин Голодомору 1932 — 1933 років Спілка української молоді  організовує акцію «Співпричастя». Учасники акції беруть на себе добровільне зобов’язання суворого посту впродовж 33 годин — із 7.00 год. 22 листопада до 16.00 год. 23 листопада. Долучатися до заходу запрошуються виключно особи, які досягли 18 років і не мають медичних протипоказань щодо добровільного голодування.

23 листопада учасники акції, незалежно від місця їхнього перебування, духовно об’єднаються в спільній молитві за невинно загиблими  від голоду.  Упродовж 33 годин кожен учасник акції може зробити добру справу — здійснити милостиню, пожертву на сиротинець тощо. Кожна людина самостійно вибирає, яку добру справу  може зробити.

Акція «Співпричастя» відбулася вперше  2003 року. Її започаткували члени Тернопільської міської організації Спілки української молоді в Україні та СУМівці Австралії. Відтак захід, приурочений вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932 — 1933 р., проводять щороку.

За словами одного з ініціаторів акції «Співпричастя» та  СУМівця Святослава Липовецького, захід має виховну силу — кожен учасник може пережити цю історичну трагедію й ще раз оцінити її. За роки проведення акції до заходу долучилися не лише громадяни України, а й Грузії, США, Великобританії, Словаччини, Італії та інших країн світу. Як розповів Святослав Липовецький «Дню», минулого року в «Співпричасті» брав участь і один із єпископів, який попросив не афішувати його прізвище.

«Ця акція скерована до кожного. Захід проводиться для того, щоб пережити трагедію Голодомору й переоцінити її для себе. Людині не треба кудись приходити, вона долучається душевно, це не для того, щоб ззовні засвідчити. Кожна людина переживає трагедію індивідуально. У акції може взяти участь будь-хто з будь-якого куточка України та загалом світу», — розповідає Святослав Липовецький. Зазначимо, символічна реєстрація учасників акції здійснюється за адресою: [email protected].

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати