Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Студенти пишуть листи... суддям

Від імені студколективу НМУ ім. Богомольця голова Вищого спеціалізованого суду отримав письмове звернення, чому поновлювати на посаді екс-ректора в жодному разі не можна
22 жовтня, 12:42

Відкритий лист надійшов на ім’я голови ВССУ Бориса Гулька два дні тому. Підписанти — активісти студентської ради, студентського об’єднання «Студдовіра», Антикорупційного комітету НМУ ім. О.О. Богомольця. Як пояснюють спудеї, це така форма донесення інформації до суду, який розглядатиме справу щодо поновлення на посаді екс-ректора Віталія Москаленка. Нагадаємо, що судова тяганина триває ще з квітня цього року, коли через Печерський районний суд Москаленко намагався довести, що його звільнили незаконно. Потім колектив університету довів свою правоту в Апеляційному суді, тепер же колишній керівник вишу подав касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Дати судових засідань наразі невідомі, тому студенти намагаються будь-яким способом донести до суддів свою позицію і нагадати, що контролюють ситуацію і не допустять повернення колишнього керівника на роботу.

— Це форма донесення до суду реальної ситуації та стану речей в університеті, виш уже успішно забув колишнього ректора, а його знову намагаються повернути на посаду. Наша позиція чітка та послідовна, ми контролюємо ситуацію. Якщо спробують повернути Москаленка, то у нас буде чітка і термінова реакція, ми готові до студентського страйку, — розповідає голова студентського об’єднання «Студдовіра» Василь Гілюк.

Студент додає, що весь колектив вишу перебуває у постійному напруженні через постійні суди. Про що теж написали у своєму відкритому листі. У ньому ж нагадали, що проти екс-очільника відкрито кримінальне провадження за ознакою вчинення кримінального злочину за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу (заволодіння, привласнення, розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем).

Співголова Антикорупційного комітету університету Володимир Моторний розповідає, що ніхто не знає, які цього разу особисті зв’язки підключить Віталій Москаленко, щоби домогтися свого та лобіювати власні інтереси. За словами Володимира, останнім часом екс-ректор ширить чутки, що через усі ці судові перипетії погіршилось його здоров’я, і зараз він лежить паралізований після інсульту у лікарні. Та студенти переконані, що всі ці повідомлення і навіть лікарняні довідки — фікція. Тому своїм відкритим листом заочно попереджають і Віталія Федоровича, щоб не розслаблявся, адже його було звільнено з дотриманням усіх процедур.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати