Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сузір’я шалених емоцій»

«День» передав фотоальбом «Люди Майдану. Хроніка» батальйонам на сході
25 вересня, 12:32
ВОЛОНТЕР НАТАЛІЯ ПОНОМАРЬОВА І СТАРШИНА ВІКТОР З 80-ї ОКРЕМОЇ АЕРОМОБІЛЬНОЇ БРИГАДИ / ФОТО З FACEBOOK-СТОРІНКИ

Нещодавно представлений на Форумі видавців у Львові фотоальбом «Люди Майдану. Хроніка» з Бібліотеки «Дня» уже мандрує Україною та світом. Неспокійний Донбас — не виняток. Зокрема, шість примірників у подарунок від газети отримають українські військові, які відстоюють незалежність нашої держави на сході. Один з них — старшина Віктор з 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова побував у самому пеклі. На початку вересня його частина потрапила під обстріли російських реактивних установок неподалік селища Побєда Новоайдарського району. Тоді загинуло багато мирних мешканців. «Якраз після цього ми й познайомились з хлопцями, — розповідає волонтер, активістка Старобільської громадської організації «Воля» Наталія ПОНОМАРЬОВА, яка передала подарунок від «Дня» солдату. — Ми привезли їм речі — у хлопців не було навіть з чого випити води, все згоріло. Розговорилися — з’ясувалося, що багато хто з бійців був на Майдані. Коли ми показали Віктору фотоальбом, він спершу призадумався, виникла невелика пауза — мабуть, щось згадував. Як він потім зізнався, коли проглянув світлини, здалося, ніби знову побував там. Я ж одразу знайшла знімок з нашою знайомою, п’ятирічною дівчинкою зі Старобільська, яка тримає в руках плакат «Подавись своей елкой». Віктор — підприємець, в армію потрапив під час мобілізації. На Майдані він підвозив активістів на своєму авто. Після того, як з подарунком від «Дня» познайомились бойові товариші, Віктор передав фотоальбом додому, до Львова. Вдома видання також сподобалось. За словами дружини Віктора, світлини передають усе сузір’я шалених емоцій, які вирували у ті місяці в центрі столиці — відображені на них і горе, і свято.

Наталія Пономарьова розповідає, що ніхто з військових, з якими їй доводилось спілкуватись, не розчарувався в ідеалах Революції Гідності. «Нинішній збройний конфлікт вони не розглядають як наслідок революції, — розповідає Наталія Пономарьова. — Більшість вважає, що Майдан став лише останнім поштовхом й прискорив незворотне». За словами пані Наталі, зараз нашим бійцям на Донбасі непросто — впродовж останніх днів суттєво знизилась температура, постійно падає дощ, а спати доводиться просто серед степу. Волонтери намагаються допомагати солдатам з теплими речами. Так зване перемир’я військові сприймають скептично, оскільки обстріли продовжуються, є й втрати.

Примірник фотоальбому «Люди Майдану. Хроніка» чекає також на добровольця Юрія з батальйону «Айдар». Він особисто був присутній під час розстрілів на вулиці Грушевського у лютому. Тоді загинули його друзі. Зараз Юрій лікується — під час спецоперації з затримання сепаратистів він пошкодив хребет. Крім того, фотоальбоми отримали бійці з батальйонів «Донбас», «Дніпро» та «Світязь». Активісти організації «Воля» також продовжують розповсюджувати серед військових свіжі випуски газети «День». В умовах інформаційного голоду така ініціатива виявилася дуже актуальною. «Особливо приємно хлопцям було побачити власні фотографії у газеті, — розповідає Наталія Поньомарьова. — Кілька примірників на прохання бійців ми надіслали їхнім рідним».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати