Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Святий Миколай» рятуватиме життя наших захисників

Солдатам 79-ї окремої аеромобільної бригади передали першу в Україні броньовану медичну машину
01 серпня, 12:23
ФОТО ІГОРЯ ДАНИЛОВА

«Святий Миколай» — так назвали першу  в Україні броньовану медичну машину, яку за власною розробкою зібрали на Миколаївському бронетанковому заводі, аби допомогти солдатам 79-ї окремої аеромобільної бригади. Іван Савка, заступник командира, який прийняв машину, говорить: «Перш за все я хочу подякувати всім працівникам бронетанкового заводу, тим, кому не байдужа ситуація, що відбувається на території нашої держави. Кожна людина робить все можливе для того, аби забезпечити нашу територіальну цілісність та не допустити агресивних, бойових дій на території нашої держави».

БММ-70 — це колісна, броньована, плаваюча медична машина, розроблена Миколаївським бронетанковим заводом на базі БТР-70. Вона призначена для обслуговування та транспортування тяжкопоранених з важкодоступних районів, зон аварій, стихійних лих і військових дій.  Володимир Шленськовий, начальник медичного пункту батальйону 79-ї окремої аеромобільної бригади, пояснює: «Перш за все ця машина призначена для захисту особового складу, а також для поранених. Необхідна база є: дефібрилятори, кисневі апарати, засоби надання першої медичної допомоги».

«Святого Миколая» збирали орієнтовно місяць. Вартість однієї одиниці такої техніки — приблизно 1 млн грн. Кошти на створення першої в Україні броньованої медичної машини надали спонсори та меценати. Окрім обладнання, яке необхідне для рятування життя, в машині є спеціальні рейки для транспортування важкопоранених з поля бою. Таким чином медики зможуть оперативно надавати допомогу пораненим на ходу.

Передаючи машину десантникам, виконувач обов’язків директора заводу Олександр Швець повідомив, що машину було створено в тісній взаємодії з військовими медиками і вона відповідає всім необхідним вимогам для порятунку поранених бійців у бойових умовах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати