Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Трагедія із Су-25. У чому причина?

Генштаб Міноборони: «Штурмовик належав до Миколаївської авіаційної бригади. Машина була повністю в справному стані»
12 листопада, 11:13
ОЛЕКСІЙ МАЗЕПА

У середу близько 10 ранку під час виконання планового навчального польоту розбився літак Повітряних сил ЗС України Су-25. Трагедія сталася за 40 кілометрів північніше від Запоріжжя.

23-річний пілот загинув, не встигнувши катапультуватися. Місцеве населення внаслідок падіння літака не постраждало. Як повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони, за цим фактом аварії проводиться розслідування, уточнюються причини та обставини.

Нагадаємо, що Україна відмовилась від використання авіації в зоні АТО. За період участі в бойових операціях було втрачено сім літаків згаданої моделі. При виконанні планових навчальних польотів інцидентів із штурмовиками даного типу останнім часом не було.

Офіцер прес-служби Генштабу Олексій МАЗЕПА так прокоментував «Дню» інцидент: «Штурмовик Су-25, який розбився під Запоріжжям, належав до Миколаївської авіаційної бригади. Загинув старший лейтенант 1992 року народження. Машина була повністю в справному стані. Наразі причини та обставини трагедії з’ясовуються. Це був плановий навчальний політ, і подібних випадків останнім часом не відбувалось. Нами ведеться активне залучення військових пілотів до різноманітних навчать та для підтримання льотних навичок. Зокрема під час останньої науково-практичної конференції на одному з полігонів використовувалися в тому числі штурмовики Су-25. Останнім часом трагедій подібних тій, яка сталася, — із аварією Су-25 і загибеллю пілота — не було». Як повідомив пізніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос: «За попередньою версією слідчої групи військових прокурорів та інспекції по розслідуванню авіакатастроф МОУ, які розпочали роботу на місці трагедії, здійснюючи тренувальний політ на наднизькій висоті, літак допустив зіткнення з високовольтною лінією електропередач, внаслідок чого впав у районі с. Терновка Вольнянського району Запорізької області неподалік 255 км автомобільної траси Харків—Сімферополь. Літак не був укомплектований боєкомплектом. Пілот загинув на місці. Руйнувань та інших потерпілих немає. Наші співчуття сім’ї загиблого пілота».

Су-25, під неофіційною назвою «Грач», є одномісним броньованим дозвуковим штурмовиком, який призначений для надання авіаційної підтримки в зоні бойових дій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати