Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Третя мова за популярністю

У Києві викладатимуть кримськотатарську
03 липня, 10:56

Із 11 липня в Інституті філології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка вперше набиратимуть студентів на вивчення кримськотатарської мови. Новий курс викладатимуть на кафедрі тюркології.

— Ця спеціальність була в університетах Сімферополя — Таврійському національному університеті імені В.Вернадського й Кримському інженерно-педагогічному. Через окупацію росіянами Криму кафедри вирішили перенести на материкову Україну. А саме у нашому інституті запропонував відкрити цю спеціальність ректор КНУ імені Т.Шевченка академік Леонід Губерський, — розповідає «Дню» директор Інституту філології професор Григорій СЕМЕНЮК.

За словами Григорія Семенюка, цієї весни в інститут перевелися навчатися 36 студентів із Криму. Серед них є й татари. Але нова спеціальність, як очікують в інституті, буде популярна не лише серед представників цієї нації.

— Думаю, введення цієї мови є вимогою часу, адже кримськотатарська — третя за популярністю в Україні. Завдяки її запровадженню ми готуватимемо фахівців із цієї мови для викладання в інших навчальних закладах. Окрім кримськотатарської, набираємо студентів на шведську. Сподіваємося, шведське посольство також відгукнеться, і наші студенти стажуватимуться у Швеції.

Усього в Інституті філології викладають 33 мови. Серед них, окрім європейських, — хінді, арабська, китайська, японська тощо. На стажування за кордон навчальний заклад відправляє щорічно 140 студентів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати