Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Дніпропетровську триває фестиваль нових медіа та аудіовізуального мистецтва

08 жовтня, 12:43

4 жовтня в арт-центрі «Квартира» відбулось урочисте відкриття фестивалю нових медіа та аудіовізуального мистецтва в міському просторі «Конструкція» — проекту, що має за мету відкрити новий погляд на образ та особливості Дніпропетровська ти підвищити рівень уваги до спільного простору, відповідальності за майбутнє. Фестиваль поєднує теми містобудови та соціокультурного розвитку та прагне пожвавити діалог навколо творчих потреб людини, яка живе в умовах постіндустріального та пострадянського міста.

До 11 жовтня «Конструкція» відбуватиметься у знакових місцях Дніпропетровська: на набережній Дніпра, у Палаці дітей та юнацтва, ботанічному саду, планетарії, сучасних арт-центрах та галереях, ТРЦ та парках, промисловій зоні та спальних районах, що стануть платформою для інсталяцій, концертів, лекцій та творчих проектів.

«Нарешті ми навчились об’єднуватись і працювати з нашим простором, побачили, що у нашому місті можна плідно працювати і будувати культуру разом, — розповідає Катерина Русецька, координатор творчого об’єднання «Культура Медіальна», яка виступила організатором фестивалю. — Як відомо, фестиваль відбуватиметься у різних місцях, і переважно це державні структури. Раніше ми не могли туди проникати, не кажучи вже про якісь перетворення. А тепер на колишній прощі Леніна стоїть арт-об’єкт, хто донедавна міг таке уявити? Тепер ми можемо звертатись до соціально-критичного мистецтва і перетворювати своє місто разом».

Відкриття фестивалю супроводжували презентації робіт сучасних українських митців «З ніг на голову» Михайла Барабаша та «Формування» Терези Барабаш, відео-звукові інсталяції Сергія Петлюка, дизайн-інсталяції Валерія та Катерини Кузнецових, концерт експериментальної музики та нічна вечірка.

Також 4 жовтня в рамках фестивалю на площі героїв Майдану було встановлено новий арт-об’єкт — відкриту мишоловку розміром з людину з протягнутою всередину червоною доріжкою, автором якого є дніпропетровець Даниїл Галкін. Інсталяція «Червона доріжка» є частиною проекту «Нижня держава» і покликана змусити жителів міста задуматись над проблемою маніпуляцій, особливо в період передвиборчої гонитви. Кожен може стати на «червону доріжку слави» і відчути себе жертвою мишоловки. Окрім того, такий незвичний об’єкт на місці, де нещодавно стояв пам’ятник Леніну, має наштовхнути на переосмислення звичних місць міського простору.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати