Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Кіровограді робитимуть операції на відкритому серці

У місті запрацює хірургічний центр
22 жовтня, 11:53

На базі Кіровоградського обласного кардіодиспансеру планують відкрити хірургічний центр, де проводитимуть операції на відкритому серці.

На ремонт у приміщеннях, відведених для хірургічної операційної, із обласного бюджету виділено мільйон гривень, ще на 4,5 мільйона бюджетних коштів планують закупити спеціальне медичне обладнання. Оперуватиме кардіохірург вищої категорії Андрій Клянчев, який після початку бойових дій на Луганщині переїхав до Кіровограда. Крім того, існує домовленість із Національним інститутом серцево-судинної хірургії імені М. Амосова, спеціалісти якого обіцяють приїжджати й навчати кіровоградських лікарів.

У Луганську Андрій Клянчев працював заввідділу кардіохірургії Луганської обласної лікарні. Після кількох місяців роботи не за спеціальністю (коли Луганськ опинився під обстрілами, Андрій Сергійович разом із дружиною буквально жили в операційних — рятували життя поранених), він вирішив виїхати з міста, жити й працювати в якому стало небезпечно.

«Я здав зміну, зібрав речі й поїхав. Завдяки особистим зв’язкам опинився в Кіровограді. Мене попросили запустити тут хірургію, тому що оперувати, крім мене, немає кому. У цей проект вкладено немалі гроші з обласного бюджету — понад п’ять мільйонів гривень. Поки тут справа не піде, я звідси не поїду», — розповів Андрій Клянчев.

Зараз пацієнтів із Кіровоградської області, які потребують таких операцій, направляють у лікарняні заклади Києва, а це близько 250 хворих на рік. Через два місяці оперуватимуть у Кіровограді.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати