Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відбулося спільне виконання Гімну

11 березня, 11:43
ФОТО ЮРІЯ ДЯЧИШИНА ТА ОЛЕКСАНДРА МАЗУРЕНКА

Цього року наша країна відзначає 150-ту річницю від дня першого публічного виконання Державного Гімну та 200-річчя від дня народження автора його музики — о. Михайла Вербицького. З цієї нагоди у самому центрі Львова, на площі Ринок, усі охочі спільно виконали головну пісню країни. Серед присутніх — перші особи Львова, ректори львівських вишів, голови національних товариств, школярі, студентська молодь, люди середнього і старшого віку.

До величезного хору громади звернувся міський голова Львова Андрій Садовий. «Сьогодні ми всі живемо словами «душу й тіло ми положим за нашу свободу», — зазначив, зокрема, мер. — Ворог підступний, свого часу корупціонував владу, розвалював армію. Але він не врахував одного — великого слова «воля». Ніхто не зміг і ніколи не зможе побороти нашу волю. Якщо вчитуватися в слова Гімну, то це є наш дороговказ. Я б хотів, щоби ми дуже добре вчиталися в кожне слово, в кожен рядок, і «завзяття, праця щира свого ще докаже». Ми разом повинні збудувати країну, в якій хочеться жити».

Хлопці й дівчата тримали величезні ноти, а потім підняли їх над головами, склавши Тризуб.  Розгорнули на площі Ринок й гігантський Державний прапор України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати